26 / 04 / 2024

Mersin'e katı atık transfer istasyonu!

Mersin'e katı atık transfer istasyonu!

Yatırımlarına son sürat devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin en gözde ilçelerinden olan Erdemli’de Katı Atık Transfer İstasyonu hayata geçiriyor.




Erdemli’de, atık miktarındaki artışın getirdiği sorunlara dayanarak atık yönetiminin çağdaş anlayışa göre yapılmasının zorunluluğuna inanan Mersin Büyükşehir Belediyesi yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda Katı Atık Transfer İstasyonu hayata geçiriyor.


Konuyla ilgili açıklamalar yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’in modern atık yönetim sistemine kavuşmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyleyerek şu açıklamaları yaptı: “Erdemli, Mersinimizin en önemli bölgelerinden birisi ve gerek deniz gerek ise yayla turizmi konusunda Mersin'in en uğrak noktaları arasında yer alıyor. İlçeden çıkan katı atıkların bugüne kadar düzensiz şekilde depolanması ilçemizin güzelliklerini de düşündüğümüzde oldukça sıkıntılı bir durum ve çevre facialarına da davetiye çıkarıyor. Geçmişimiz bunun yaşanmış örnekleri ile dolu. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak çevrecilik konusunda bugüne kadar birçok ödüle layık görüldük. Gerçekleştirmekle yükümlü olduğumuz birçok hizmet gibi Erdemli’nin katı atık sorununu çözmek de boynumuzun borcu. Limonlu bölgesinde yapımına devam ettiğimiz ve en kısa zamanda faaliyete geçireceğimiz Katı Atık Aktarma İstasyonu ile Erdemli’de başka bir devir başlayacak” diye konuştu.


Arazisi Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı teknik ekipleri tarafından iklim verileri, rüzgar, sıcaklık, deprem durumu, yağış, bölgenin jeomorfolojik ve topoğrafik yapısı dikkate alınarak seçilen ve Mersin Valiliği tarafından oluşturulan Mahalli Çevre Kurulu’ndan da olumlu karar alınarak inşaatına başlanan katı atık tesisinin önümüzdeki aylarda faaliyete geçmesi bekleniyor.



Mersin Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön