19 / 04 / 2024

Mersin'in üçüncü battı-çıktı projesi yolda!

Mersin'in üçüncü battı-çıktı projesi yolda!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ulaşımda çağ atlattığı Mersin’de bir ulaşım projesi daha hayata geçiriyor.




Katlı kavşak ve bat-çık projeleri ile karmaşa içerisinde olan Mersin trafiğini büyük ölçüde rahatlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katlı Kavşak Projesi ile Mersin’i ulaşım konusunda bir adım daha ileri götürmeye hazırlanıyor.


Proje aşaması başarı ile tamamlanan katlı kavşak projesi trafiğin yoğun olduğu kavşaklardan birisi olan H. Okan Merzeci Bulvarı ve Üniversite Caddesi’nde inşa edilecek.


Hüseyin Okan Merzeci Üniversite Kavşağı, İsmet İnönü Bulvarı, Vali Şenol Engin Caddesi ve Üniversite Caddesi kesişiminde sinyalize 4 kollu dönel kavşağın, katlı kavşak olarak projelendirilmesi sayesinde eski hemzemin kavşak durumuna göre birçok kazanımı olmuş olacak. Mersin’e değer katacak bu battı-çıktı projesi ile Büyükşehir Belediyesi vatandaşların yaşadığı trafik sorununu çözme konusunda büyük bir adım daha atmış olacak.


Mersin'in üçüncü battı çıktı projesi ile yıllık zaman kazancı 9.691.152 TL, yıllık yakıt tüketimi kazancı 7.653.812 TL, yıllık emisyon kazancı olarak 4.271.848 TL olmak üzere toplamda 21.616.812 TL’lik kazanç ile milli ekonomiye sağladığı kazancın yanında, zaman ve çevre açısından da çok büyük kazanımlar sağlanacak.




Geri Dön