19 / 04 / 2024

MESA Bodrum Demirbükü'nde 650 bin dolardan başlayan fiyatlarla!

MESA Bodrum Demirbükü'nde 650 bin dolardan başlayan fiyatlarla!

Mesa, Bodrum'un en özel koylarından biri olan Demirbükü'nde Mesa Bodrum Demirbükü projesini hayata geçiriyor. Fiyatların 650 bin dolardan başladığı proje 2020 Ağustos'unda teslim edilecek.



Gayrimenkul sektöründe 50 yıldan bu yana projeler üreten Mesa, Bodrum'un en özel koylarından biri olan Demirbükü'nde Mesa Bodrum Demirbükü projesini inşa ediyor. Proje, üç farklı villa tipi, geniş terasları ve bahçeleriyle altı farklı rezidans ünitesinden oluşuyor. 2+1'den 5+1'e kadar 210 rezidans, 5+1 ve 6+1 tiplerinde 50 villa ve butik bir oteli bulunan projenin dairelerinin büyüklükleri 118 ile 520 metrekare aralığında.

MESA Bodrum Demirbükü nde 650 bin dolardan başlayan fiyatlarla!

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, Mesa Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, inşasına ocak ayında başlanan 2020 Ağustos'unda teslim edilecek projede fiyatların 650 bin dolar ile 3 milyon 850 bin dolar arasında değiştiğini söylüyor. Proje için Mesa dolar kurunu 3,89 olarak sabitledi. Ayrıca lansmana özel yüzde 15 peşin ve yüzde 10 lansman indirimi yapılıyor. 31 Ekim'e kadar yürürlükte olan uygulama sayesinde yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 8 olarak da uygulanıyor.

Tüm dairelerin deniz manzarasına sahip olduğu proje, 200 bin metrekarelik bir arazide 67 bin metrekare satılabilir alan kullanılarak tasarlandı. Projede yeşile ayrılan alan ise 130 bin metrekare büyüklüğünde. Proje açık havuzu ve projeye özel restoranının yanı sıra 2,5 kilometrelik koşu ve yürüyüş parkuruna sahip. Sporlarını bir eğitmen eşliğinde yapmak isteyenlere 'personal trainer' hizmeti de verilecek.

Yaklaşık iki yıllık bir çalışma ile tasarlanan proje için 7 mimarlık ofisinin katıldığı bir yarışma düzenledi. Yarışma sonunda projeyi, "doğaya karışan mimari" yaklaşımıyla geliştirdikleri yazılım ile yurtiçinde ve yurt dışında birçok başarılı projeye imza atan Erginoğlu & Çalışlar kazandı. Geliştirilen yazılımla zeytin ve çam ağaçlarının konumu belirlendi ve coğrafyanın doğal yapısına uygun mimari özellikler taşıyan bir proje oluşturuldu. Ahşap ve taş kullanımının yoğun olduğu projede kullanılan geçirgen yüzeylerle güneş ışığından maksimum fayda hedeflendi. Her detayıyla doğaya saygılı olan projede hayatın başlaması ile birlikte yeşil alan sulamasının deniz suyunu tatlı suya çevirerek yapılması planlanıyor.

 

https://www.mesa.com.tr/

 


Geri Dön