19 / 04 / 2024

Mesut Sancak: Hedefimiz 5 bin yeni birim üretmek!

Mesut Sancak: Hedefimiz 5 bin yeni birim üretmek!

İncity projesini satışa çıkaran Folkart, yatırımlarına hız kesmeden devam edecek. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak




Folkart, Bornova'da hayata geçirdiği İncity projesini satışa çıkardı. Fiyatların 239 bin TL'den başladığı projede stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri yer alıyor. 


Dün gerçekleşen lansmanda açıklamalar yapan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'in Dubai modeliyle gelişeceğini belirterek, inşaat firmalarının yarış halinde olduğunu söyledi. İstanbul'da arsa arayışının devam ettiğini belirten Sancak önümüzdeki yıllarda İstanbul'da da proje geliştireceklerini dile getirdi.


Mesut Sancak, Folkart’ın İncity projesi dahil, 13 projeyi daha bir arada yürüttüklerine dikkat çekerek, ‘’Bu 13 projenin toplam yatırım değeri tam 4 milyar 352 milyon TL. Bu projelerde, şu an için bin 500 kişinin üzerinde insan çalışıyor. Bu sayıda, önümüzdeki aylarda projelere göre ciddi artış olacak. Tek başına Basmane’deki projemizde binlerce insan çalışacak.  Yani İzmir’de istihdama ciddi katkı sağlıyoruz’’ ifadesini kullandı.  


Folkart markasını Londra, Paris gibi ülkelere taşımayı hedeflediklerini söyleyen Mesut Sancak, “İzmir’den sonra Bursa, Balıkesir, Aydın ve Manisa gibi illerde de konut inşa edeceğiz. Yurtdışına da açılmak istiyoruz, hedefimiz çok büyük olmasa da Paris, Londra, Miami gibi yerlerde proje hayata geçirmek" dedi.


İzmir'de arz talep dengesi var

İzmir’de konut stokunun olmadığını belirten Mesut Sancak, “Türkiye’de yılda 650 konut üretiliyor. İzmir’de ise 35 bin. İzmir’de stok yok, arz-talep dengesi var” ifadesini kullandı. 


İncity'de 239 bin TL'den başlayan fiyatlarla

Sabancı ailesine ait olan ve araba bakım ve depo alanı olarak kullanılan arazi üzerinde yükselecek olan İncity'de yüzde 1 KDV oranı sunuluyor. 700 konut ve 42 adet ticari ünitenin yer aldığı projede fiyatlar 239 bin TL'den yer alıyor.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön