26 / 04 / 2024

Mesut Sancak: İzmir'deki konut projeleri göz ardı edilmesin!

Mesut Sancak: İzmir'deki konut projeleri göz ardı edilmesin!

İzmirli Folkart, Bornova'da yeni projesini satışa sundu. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "İzmir İstanbul'un 10 sene önceki hali gibi. Folkart Life Bornova gibi bir proje İstanbul'da olsa, 3 katı fiyatına satılırdı" dedi.



İZMİRLİ Folkart Yapı yeni projesi Folkart Life Bornova’yı 3500-4000 TL’den başlayan metrekare fiyatlarıyla satışa sundu. "Life Bornova"nın tanıtım toplantısında konuşan Folkart Yapı Başkanı Mesut Sancak, İzmir’i İstanbul’un 10-15 yıl önceki haline benzeterek, Şehrin silüeti değişecek, arazi fiyatlarıyla birlikte konut fiyatları da yükselecek. Life Bornova gibi bir proje İstanbul'da olsa, 3 katı fiyatına, metrekaresi 12 bin TL’ye satılırdı. Yatırımcı İzmir'i gözardı etmesin' dedi. İzmir'den çıkmış en büyük inşaat şirketi olma yolunda ilerlediklerini belirterek, "İzmir'e bugüne kadar toplam 900 milyon liralık inşaat yatırımı yaptık. Önümüzdeki bir yıl içerisinde de 1 milyar liralık daha yatırımı hedefledik" dedi. "Ulaşılabilir Lüks" sloganıyla İzmirlilerin karşısına çıktıklarını belirten Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, sözlerini şöyle sürdürdü: "2003 sonunda, farklı sektördeki bir iş kolumuz için İzmir'e geldiğimde, burada A-plus konut yok denecek kadar azdı. 4 milyonluk şehrin yüzde 5’i A plus konutlarda oturmak ister, ancak bu talebi karşılayacak konut İzmir’de yoktu.  Bu konuda ciddi bir açık gördük ve Folkart Yapı bu düşüncenin sonucunda ortaya çıktı.  


24 AYDA TAMAMLANACAK


Önce 100 milyon TL’lik yatırımla Narlıdere projesini tamamladıklarını, ardından da Folkart Mavişehir’i ve 350 milyon liralık yatırımla Bayraklı Tower projelerini bitirdiklerini anlatan Sancak, yeni projeleri Folkart Life Bornova’nın ise 250 milyon TL yatırımla hayata geçeceğini ve 24 ayda tamamlanacağını ifade etti. 


Londra’da arazi arıyoruz


Folkart’ın cirosunun 200 milyon TL seviyesinde olduğunu, vizyonlarını ise Türkiye’nin en büyük konut firması olma doğrultusunda çizdiklerini vurgulayan Sancak, “Yılda 500 milyon TL ciro yaparak, Türkiye’nin en büyük inşaat firması olabiliriz. 5 yılda bu hedefe ulaşırız” diye konuştu. Bu hedef doğrultusunda  İzmir  dışında da yatırım planladıklarını ifade eden Sancak, “İstanbul, Türkiye hatta yurtdışı planlarımız da var. 1 aydır Londra’da yer bakıyoruz” diye konuştu.


315 bin binanın yıkılması şart


İzmir’e İstanbul’dan çok güvendiklerinin altını çizen Sancak, “İzmir'de 315 bin yıkılması gereken depreme dayanıksız yapı var. Bu da kentsel dönüşümde İzmir'i önemli aktörlerden biri yapıyor. İzmir bu konuda aç. Bu açığı biz kapatmaya hazırız” diye devam etti. 


Fiyatlar 189 bin liradan başlıyor


830 daire ve çarşıdan oluşacak Folkart Life Bornova Projesi'nde 38 ila 255 metrekare arasında değişen, balkonlu ya da balkonsuz 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1'den oluşan farklı daire seçenekleri bulunuyor. 24 ayda teslim edilecek olan projenin yüzde 72'si de yeşil alan. 25 bin metrekareden oluşan proje alanının 18 bin metrekaresinde meyve ağaçları, limon, serviler ve fıstık çamları bulunuyor. Fiyatlar ise 189 bin TL’den başlıyor.


İzmir’e Avrupa’nın en yükseği 


İzmir’in son dönemde hızlı gelişimiyle dikkat çeken Bayraklı Bölgesi’nde de yatırım planları olduğunu anlatan Mesut Sancak, “Burada 73 katlı bir bina projemiz var. Avrupa’nın en yüksek binasını inşa edeceğiz. Ekim-kasım gibi bu projeye de başlayacağız” dedi.


Akşam


Geri Dön