26 / 04 / 2024

Mesut Sancak: Şu anda 11 projeyi bir arada yürütüyoruz!

Mesut Sancak: Şu anda 11 projeyi bir arada yürütüyoruz!

İzmir'de inşa ettiği projeleri ile yenilikçi yaşam merkezleri oluşturan Saya Grup bünyesindeki Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Şu anda 11 projeyi bir arada yürütüyoruz” dedi...



İzmir'de hayata geçirdiği inşaat projeleri ile yenilikçi yaşam merkezleri oluşturan Folkart Yapı, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 

 

Sabah Gazetesi'nden Serhan Çifdalöz'ün haberine göre Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, şu anda inşaatı devam eden ve projelendirme aşamasında olan 11 ayrı projeyi de bir arada yürüttüklerini söyledi. Bu rakama henüz fikir bazında çalışılan projelerin dahil olmadığını kaydeden Sancak, "Üzerinde çalıştığımız ve kamuoyuna açıklamadığımız yeni projelerimiz var. Devam eden ve projelendirme safhasındaki projelerimizin toplam yatırım değeri 3 milyar 700 milyon lirayı buluyor. Tüm projelerin ve sürmekte olanların yatırım değeri, 5 milyar 800 milyon lirayı geçecek. Yatırımlarımız ile İzmir'in şehir ekonomisine ciddi katkı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

BASMANE PROJESİ

 

Folkart Incity projesi de dahik toplamda 11 projeyi birlikte yürüttüklerini belirten Sancak, Folkart Life Bornova ve Folkart Blu Çeşme projelerini de tamamladıklarını söyledi. Sancak, "Ege'de gayrimenkul sektörü önemli bir performans gösteriyor. Biz Folkart olarak şehrin kalbi Basmane'de gerçekleştireceğimiz dev yatırım ile İzmir'de bir olumsuzluk sembolü gibi görülmeye başlayan dönemin aşılacağına inanıyoruz. Şehirde yaşayanlar için mahcubiyet duygusu yaratan 'Utanç Çukuru' adını alan arazinin üzerinde,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ile 'ortak aklı' içeren bir mutabakatla, 400 milyon dolarlık yatırım değeri taşıyan Avrupa'nın en çarpıcı binası yükselecek. Bu dev yatırımı, sadece ekonomik boyutuyla değil, şehir açısından simgesel olarak da önemsiyoruz. Hem mimari özellikleri, hem içeriğiyle, İzmir'in ve Türkiye'nin yeni sembollerinden biri olma iddiasını taşıyacak bu projemizin lansmanı, bizim için önümüzdeki yılın en önemli dönüm noktalarından biri olacaktır" dedi.

Mesut Sancak: Şu anda 11 projeyi bir arada yürütüyoruz!

KENTSEL DÖNÜŞÜM

 

Kentsel dönüşüm projelerine de önem verdiklerini kaydeden Sancak, "Yeni markamız Liva ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karabağlar İlçesi Uzundere bölgesinde belirlediği 32 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabını gerçekleştiriyoruz. 2018 yılında tamamlayacağız. Projeye, tamamen bir "sosyal sorumluluk projesi" mantığı ile yaklaştık. Halka en iyisini, en güzelini, en kalitelisini sunacağız. Folkart markasının kalite çizgisi ve güvencesiyle, yeni ve büyük kentsel dönüşüm projelerine imza atmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

ÇEŞME GELECEĞİN SİMGESİ

 

Çeşme projelerinden de bahseden Sancak, Çeşme'nin gerçek bir dünya markası olma yolunda ilerlediğini belirterek "İzmir-İstanbul Otoyolu tamamlanınca, İstanbul'dan Çeşme'ye neredeyse 3.5 saatlik bir sürede ulaşılacak. Öğlen yola çıktığınızda, akşam yemeğini gün batımı eşliğinde Çeşme'de yiyeceksiniz. Biz İzmir'e çok inanıyoruz. İşte İzmir'e bu anlayışımız çerçevesinde sürekli yeni yatırımlar yapmayı sürdürüyoruz" diye konuştu.


Geri Dön