19 / 04 / 2024

Metin Külünk'ün Afganistan'da yaptırdığı okul hizmete açıldı!

Metin Külünk'ün Afganistan'da yaptırdığı okul hizmete açıldı!

Hayırsever Türk doktor Metin Külünk'ün Afganistan'ın kuzeyindeki Cüzcan vilayetinde inşa ettirdiği 1500 öğrencinin faydalanacağı 16 derslikli okul hizmete açıldı.



Hayırsever Türk doktor Metin Külünk'ün Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Cüzcan vilayetinde yaptırdığı 1500 öğrencinin yararlanacağı 16 derslikli okul açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, okul açılış töreninde açıklamalar yapan Cüzcan Vali Yardımcısı Abdulkadir Maliye, Afganistan'ın kalkınması için eğitimin önemli olduğunu ve bu sebeple çocukların okula gitmesi için teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Afganistan'da eğitime böyle bir yatırım yapan Külünk'e teşekkürlerin sunan Maliye, bu okulun bölge halkının eğitim ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Kuyaş Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı Nur Muhammed Karizade de Külünk'ün babası Abdurrahman Külünk adına inşa ettirdiği bu okuldan mezun olan öğrencilerin Türkiye'de burslu eğitim görmeleri için de destek vereceğini söyledi.

Bu okulda modern bir laboratuvar ve bilgisayar sınıfı oluşturmayı planladıklarını belirten Karizade, Abdurrahman Külünk Lisesi'nin 150 bin dolara mal olduğunu söyledi.

Karizade, iki katlı ve 16 derslikli okuldan 1500 öğrencinin faydalanacağının altını çizdi.

Şiir dinletileriyle süren tören kurdele kesimiyle son buldu.


Geri Dön