27 / 04 / 2024

AK Partili Metin Külünk’ten flaş dolar iddiası! Bu formülle dolar 6-7 liraya düşecek!

AK Partili Metin Külünk’ten flaş dolar iddiası! Bu formülle dolar 6-7 liraya düşecek!

AK Partili Metin Külünk'ten dolar kuru ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'de doların düşmemesini dolarizasyon ile ilgili olduğunu söyleyen Külünk, vatandaşın elindeki doları çıkarması ile birlikte kurun 7-8 liralara düşeceğini söyledi. İşte detaylar…



Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına geçmesi ile birlikte doların seyri tekrar değişti. Fed'in tam aksine Merkez Bankası'nın da faiz indirmesi ile birlikte dolardaki çıkış ise devam ediyor.

2022’NİN REKORU

Fed'in faizi seri bir şekilde yükseltmesi ile birlikte 18 Türk Lirası’nın üzerine çıkan kur, 7 Ekim 2022 tarihinde 18,74 ile rekorunu kırdı. Dolar şu sıralar da 18,50-18,60 Türk Lirası arasında gidip geliyor.

DOLAR 7-8 LİRAYA DÜŞECEK

Tüm Türkiye’de dolar ile ilgili soru işaretleri devam ederken, AK Partili Metin Külünk'ten ise şoke edici bir açıklama geldi. Doların düşmemesini dolarizasyon ile ilişkili kılan Külünk, vatandaşın elindeki doları çıkarması ile birlikte kurun 7-8 liralara düşeceğini açıkladı.

CANLI YAYINDA SÖYLEDİ

AK Partili Külünk, dijital yayın yapan Polemik TV'de katılmış olduğu bir programda, "1947'li yıllardan itibaren IMF politikalarından beri ülkemizde bir dolarizasyon problemi yaşıyor. Bugün de Türkiye'de vatandaş mevduat tasarruf aracı şeklinde kullandığı doları elinden çıkarır ise Türkiye'de dolar 7-8 TL’ye düşer" açıklamalarını yaptı.

AK Partili Metin Külünk’ten flaş dolar iddiası! Bu formülle dolar 6-7 liraya düşecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön