17 / 04 / 2024

Ergin Külünk: Çamlıca Camisi Cumhuriyet tarihinde en büyük cami olacak!

Ergin Külünk: Çamlıca Camisi Cumhuriyet tarihinde en büyük cami olacak!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami özelliği taşıyacak" dedi.



Yapımına bir yıl önce başlanan ve kaba inşaatının yüzde 55'i tamamlanan Çamlıca Camisi'ni yurt içi ve dışından ziyaret edenlerin, şehirlerinde de benzer bir camiyi hayata geçirmek için bilgi aldığı belirtildi. 


İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami" özelliği taşıyacak Çamlıca Camisi'nin inşaatı için 29 Mart 2013 te 30 bin metrekarelik alanda hafriyat çalışmalarına başladıklarını ve 6 Ağustos'ta resmi temel atma törenini gerçekleştirdiklerini hatırlattı. 


Külünk, inşaatta 250 işçi çalıştığını belirterek, yüzde 55'i tamamlanan kaba inşaat bitince ince işlere geçeceklerini söyledi. Mimarından işçisine kadar çalışma arkadaşlarının hepsinin, amatör ruhla profesyonelce bir çalışma sergilediğini ve bu gayretlerle bugüne geldiklerini dile getiren Külünk, "Proje sadece bir camiden ibaret değil. Geleneksel anlamda külliye, modern anlamda kompleks, kültür merkezi olarak tasarlandı. Cami bu kompleksin, külliyenin bir parçası" dedi. 


Caminin 10 bini kapalı, 5 bini avludan olmak üzere 15 bin metrekarelik alana oturacağını kaydeden Külünk, caminin kapalı alanında aynı anda 37 bin 500 kişinin ibadet yapabileceğini bildirdi. 


Bizim Gazete 


Geri Dön