19 / 03 / 2024

Yılmaz Özdil'in villasının kaçak eklentileri yıkılıyor!

Yılmaz Özdil'in villasının kaçak eklentileri yıkılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı, imara uygun olmayan yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak eklentileri yıkılıyor.



Muğla'nın Bodrum ilçesinde yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak eklentilerinin yıkımına başlandı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı, imara uygun olmayan yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak eklentileri yıkılıyor. Bir süre önce mühürlenen villanın giriş kısmında imara aykırı olduğu tespit edilen bölümde ilk aşamada kiremitler söküldü. Sonrasında yıkım çalışmaları başladı.

Yılmaz Özdil in villasının kaçak eklentileri yıkılıyor!

Hürriyet'te yer alan habere göre; Bitez Mahallesi'nde yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil, 2 Mayıs 2017'de bir firmadan 4.6 milyon liraya villa satın aldı. İddialara göre yapı, yürürlükteki imar planında, 'ticaret alanı' sınırları içerisinde yer alıyordu. Bodrum Belediyesi'nce yapıya Hülya Özdil adına 'ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm- 142.5 metrekare' olmak üzere yapı ruhsatı verildi. Belediye, bir süre sonra da yapı kullanım izin belgesi verdi. İmar planlarında ticari alan vasfında olan yapıyı Özdil ailesi, villaya dönüştürdü.

Ruhsatı tek katlı, iki bitişik ofis ünitesi için gerçekleşen 142,5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı ortaya çıktı. 310 metrekareye çıkarılan villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017'ye kadar olan yapıları kapsayan 'İmar Barışı'na başvurdu. Ancak 'İmar Barışı'  uygulamasının ardıdan kaçak yapılaşmanın sürdüğü, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı kaydedildi.

Yılmaz Özdil in villasının kaçak eklentileri yıkılıyor!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, her iki yerin 'İmar Barışı' uygulamasının ardından gerçekleştiği, bölgenin uydu fotoğraflarıyla belirlendi. Bu gelişmeler sonrasında villada bulunan imara uygun olmayan alanlar belirlenerek, inceleme başlatıldı. İncelemeler sonrasında dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi. Ayrıca villa, Bodrum Belediyesi tarafından mühürlendi. Mühürde, 'Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32'nci maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur' ifadeleri kullanıldı.

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından villada bulunan kaçak eklentilerin yıkılması amacıyla yazılan talimat, Bodrum Belediyesi'ne tebliğ edildi. Belediyede söz konusu kaçak eklentilerin 13 Mayıs tarihine kadar yıkılması amacıyla Özdil ailesine tebligat gönderdi. Ancak tebligat karşısında aileden kimse villaya gelmedi, herhangi bir yıkım işlemi tamamlanamadı.

Yılmaz Özdil in villasının kaçak eklentileri yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, gerçekleşen incelemelerin ardından Yılmaz Özdil'in komşularının villalarındaki yapı kayıt belgelerini iptal etti. Bu nedenle belediye ekipleri, bu villaları mühürledi. Belediye ekiplerince villalarda inceleme ve ölçüm yaparak fotoğraf çekti.


Geri Dön