19 / 04 / 2024

Yılmaz Özdil’in kaçak yapılı villası yarın yıkılıyor!

Yılmaz Özdil’in kaçak yapılı villası yarın yıkılıyor!

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in Bodrum Bitez’deki villasının kaçak bölümleri ile ilgili flaş bir gelişme meydana geldi. Özdil’in villasında bulunan kaçak yapıların yarın yıkılacağı ortaya çıktı. 



Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in Bodrum Bitez'deki villasının 'ticari alan'da kalmasına karşı 'konut' olarak yapıldığı, 142 metrekare ruhsatı olan villanın kaçak inşaat faaliyeti ile 310 metrekareye çıkarıldığı ortaya çıkmıştı. 

Sabah gazetesi'nden Hayrettin Şaşmaz'ın haberine göre, Eşi Hülya Özdil üzerine kayıtlı villada bulunan kaçak yapılar 2018 yılında imar affına başvurularak yasallaştırılmak istenmişti. Hülya Özdil'in imar affına başvuru yapmasıyla yapının ticari alanda kaldığını bildirmediği ortaya çıkmıştı. 

Villada yer alan usulsüzlüklerin ortaya çıkması üzerine çalışmalara başlayan Muğla İl Çevre Müdürlüğü yaptığı ilk inceleme ardından villanın yapı kayıt belgesini iptal etmişti. İptal kararında; söz konusu taşınmazın yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar alanında 'ticaret alanı'nda kaldığı, ancak yapı kayıt belgesinde yapının 'konut' amaçlı kullanıldığının beyan edildiğinin anlaşıldığı, yapının mevcut durumunda ruhsata bağlanamayacağı ortaya çıktı.

İl Çevre Müdürlüğü'nün verdiği iptal kararı Bodrum Belediyesi ve Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi. Başsavcılık da soruşturmalara başladı. Çevre Müdürlüğü 3 gün içinde işlemlerin tamamlanmasını istedi. Bodrum Belediyesi ekipleri de villadaki incelemeler sonrasında mühürleme işlemini tamamladı. Belediyenin yaptığı kamuoyu açıklamasında villada bulunan kaçak inşaat tespitleri tek tek sıralandı.

YIKILIRKEN İTİRAZ ETMİŞTİ

Bodrum Belediyesi villanın kaçak bölümleri için geçen haftalarda yıkım için encümen kararı verildi. Yılmaz Özdil'e kaçak bölümlerin yıkımı için tebligat hazırlanmıştı. Aileye, 13 Mayıs gününe kadar mühlet verilmişti. 13 Mayıs tarihinde sabah saatlerinde villada yıkıma başlandı.

Ancak karar uygulamaya konulduğunda Hülya Özdil'in avukatı Muğla İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunup yıkımla ilgili işlemi uygulayan idare savunma verinceye kadar 'yürütmeyi durdurma' kararı vermişti.

MAHKEMEDEN ÇİFTE KARAR

Geçtiğimiz günlerde ise karar hakkında yeni bir gelişme yaşanndı, yıkılması kararlaştırılan Bodrum Belediyesi ve yapı kayıt belgesini iptal eden Muğla İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün savunmalarının mahkemeye ulaşmasyla Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından çifte karar verildi.


Geri Dön