26 / 04 / 2024

Emekli ve memurun Temmuz maaşına büyük zam! Yüzde 41 için hesap kitap yapılıyor! En düşük maaş 4 bin TL...

Emekli ve memurun Temmuz maaşına büyük zam! Yüzde 41 için hesap kitap yapılıyor! En düşük maaş 4 bin TL...

Milyonlarca emeklinin ve memurun beklediği Temmuz zammında her geçen gün detaylar belli oluyor ve ipuçları geliyor. Yüzde 41 için hesap kitap yapılıyor. Peki en düşük maaş kaç lira? Kim ne kadar zam alacak? İşte ayrıntılar...



Milyonlarca emeklinin ve memurun beklediği Temmuz zammında her geçen gün detaylar belli oluyor ve ipuçları geliyor. Merkez Bankası’nın son anketine göre yükselişler yüzde 40'ı aşacak. 

Yaklaşık 14 milyon emekli ile 4 milyon kamu çalışanının ve 1 milyondan fazla sosyal yardım alan vatandaşın merakla beklediği Temmuz zammında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Dört aylık enflasyonun yüzde 31.71 oranında çıkmasının ardından, milyonlar Haziran'da açıklanacak Mayıs enflasyonuna odaklandı. Böylece 3 Haziran tarihinde 5 aylık oran belli olacak fakat ondan önce Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçları belli oldu. Buna göre de 6 aylık enflasyonun yüzde 40'ı aşacağı belirlendi. 

Emekli ve memurun Temmuz maaşına büyük zam! Yüzde 41 için hesap kitap yapılıyor! En düşük maaş 4 bin TL... 

ENFLASYON FARKI KESİN 

SSK ve Bağ- Kur emeklileri Temmuz 2022'de 6 aylık enflasyon kadar zam alırken, memur ve memur emeklileri yüzde 7 oranındaki toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alacak. Enflasyon farkı ise Ocak ayındaki yüzde 7.5 oranındaki zammın üstünde oluşacak 6 aylık yükseliş kadar olacak. Yapılan hesaplamalar sonucunda 6 aylık enflasyonun yüzde 7.5'u aşacağı görülüyor. Bu durumda da fark netleşmiş oldu. Sosyal yardımlar da (engelli maaşı, 65 yaş aylığı, evde bakım parası gibi) memurlara uygulanan zamlar kadar oluyor. 

Peki memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Memur ve emekli maaşları Temmuz'da kaç TL olacak? İşte milyonlarca memur ve emeklinin merak ettiği o soruların yanıtları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön