26 / 04 / 2024

Yılmaz Özdil'in kaçak eklentili villasının 25 metrekaresi yıkıldı!

Yılmaz Özdil'in kaçak eklentili villasının 25 metrekaresi yıkıldı!

Yılmaz Özdil'in Bodrum'un Bitez Mahallesi'ndeki villasında yıkım işlemleri devam ediyor. Kaçak eklentilerle 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villadaki eklentilerin 25 metrekaresi yıkıldı...



Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde, yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil, 2 Mayıs 2017'de bir firmadan 4.6 milyon TL'ye villa salmıştı. İddiaya göre yapı, yürürlükteki imar planında 'ticaret alanı' sınırlarına dahildi. Bodrum Belediyesi, yapıya Hülya Özdil adına 'ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm- 142.5 metrekare' olmak üzere yapı ruhsatı verdi. Belediyeden bir süre sonra yapı kullanım izni belgesi de alındı. İmar planlarında ticari alan vasfında olan yapıyı Özdil ailesi, villaya çevirdi.

Sabah'tan Kenan Gürbüz'ün haberine göre; Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı ve imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak eklentilerinin yıkım işlemleri sürüyo. Özdil'in villasının önünde yıkım çalışmasından oluşan moloz yığını görüntülendi.
 
Bodrum Belediye encümeninin, villanın kaçak bölümleri için yıkım kararının yanı sıra İmar Kanunu'nun 42'nci maddesi çerçevesinde Hülya Özdil'e 380 bin TL idari para cezası uygulandı. 

EVDEKİ EŞYALAR BOŞALTILDI

Özdil'in villasının kaçak bölümlerinde bulunan eşyalar, geçen 29 Mayıs Cuma günü ailenin anlaştığı işçiler tarafından tahliye edildi. Baza, yatak, döşek, sandalye takımı, masa takımı, giysi dolabı, bilgisayar masası, vantilatör gibi birçok ev eşyası kamyonete yüklenerek evden çıkarıldı. Özdil ailesinin villanın kaçak bölümlerinin yıkım işlemini gerçekleştirmek üzere anlaştığı işçiler ise ertesi sabah villaya gitti. Baret, maske ve elpen takan işçiler, daha sonra hilti, kazma, balyoz, çekiç, levye ve kürek ile villanın yıkımına başladı. Saat 17:00'ye kadar devam eden ve ara verilen müştemilatın yıkım çalışmaları bugün de devam etti.

Yılmaz Özdil'in kaçak villası için süreç nasıl işledi?


Geri Dön