26 / 04 / 2024

Yılmaz Özdil'in kaçak villası için süreç nasıl işledi?

Yılmaz Özdil'in kaçak villası için süreç nasıl işledi?

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, eşi Hülya Özdil adına Bodrum Bitez'de aldığı villanın ruhsata aykırı bölümlerinin yıkımına başlandı. 



Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, eşi Hülya Özdil adına Bodrum Bitez'de aldığı villanın ruhsata aykırı bölümleri Muğla 1. İdare Mahkemesinin "Yürütmeyi Durdurma Talebinin" reddine karar vermesinden sonra Bodrum Belediyesi ekiplerinin gözetiminde villanın kaçak kısımlarının yıkım çalışmalarına başlandı.

Sabah'tan Kenan Gürbüz'ün haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin Hülya Özdil'e adına kayıtlı villada imar barışı sonrasında 2018'de kaçak yapıldığını uydu fotoğrafları ile belirlemesinden sonra başlayan süreç Muğla 1. İdare Mahkemesinin "Yürütmeyi Durdurma Talebinin" reddine karar vermesinden sonra villanın kaçak kısımlarının yıkım işlemi ile son buldu. Villanın kaçak kısımlarının yıkımını özel bir yapı firması tarafından belediye ekiplerinin gözetiminde yapıldığı görüldü.

Özdil ailesinin villada bulunan yatak, dolap, bilgisayar, vantilatör gibi eşyaları işçiler tarafından bir kamyonet ile tahliye edildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan tespitler sonrasında Bodrum Belediyesine bir yazı yazarak, söz konusu villadaki imara aykırı kısımların tespitinin yapılmasını ve yıkım işleminin yapılmasını istedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün talepleri sonrasında, söz konusu villada belediyenin yapı ve imar ekipleriyle incelemeler yaptı.

Yapılan inceleme sonrasında kaçak olduğu bildirilen kısımlar Bodrum Belediyesi ekiplerince mühürlendi. Bodrum Belediye encümeni de söz konusu kaçak kısımların tahliye edilmesi ve yıkılması yönünde bir karar aldı.

Bodrum Belediyesinin Özdil ailesine, kaçak olan kısımların tahliyesi ve yıkılması verdiği süre dolunca villanın yıkım süreci de başladı.

Muğla Çevre Şehircilik Müdürlüğünce kaçak olarak inşa edildiği tespit edilen jeneratör dairesi, müştemilat, bodrum kat ve pergole yerine inşa ettirdiği çelik iskeletler ve 45 metrekarelik teras verilen süre dolduğu için Özdil ailesi tarafından yıktırıldı.

-İMAR AFFINI ELEŞTİRDİ AFTAN YARARLANMAK İSTEDİ

Yılmaz Özdil, 28 Eylül 2019'da "Pay hattı" başlıklı köşe yazısında "Deprem ülkesinde imar affı mı olur birader? Fay hattı sorun değildir Türkiye'de. Pay hattı sorunudur, pay hattı!" başlıklı yazısını kaleme almıştı.

Yazdığı yazıyla çelişen Yılmaz Özdil, imar affına başvurarak 349 ada 4 parsel yer alan konutun yapı ruhsat ve eklerine aykırılıktan dolayı başvurarak yapı kayıt belgesi aldı.

Yazdığı yazıyla çelişen Yılmaz Özdil, imar affına başvurarak eşi üzerine kayıtlı 349 ada 4 parsel olan villaya yapı ruhsat ve eklerine aykırılıktan dolayı başvuru yaparak yapı kayıt belgesi almıştı. Yılmaz Özdil, ailesinin aldığı "Yapı Kayıt Belgesi" kaçak kısımlar ortaya çıkınca iptal edilmişti.

YIKIM SÜRECİNE NASIL GELİNDİ?

*Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapı kayıt belgesinin incelemeler sonrasında, "Yapı Kayıt Belgesini İptal ederek, kamu görevlilerine yalan beyanda bulunan" Özdil'in Eşi Hülya Özdil hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ayrıca, Hülya Özdil'in 2017 yılında aldığı ve 'ticari alan' statüsünde olan yapıyı "Cins değişikliği " ile villaya çevirdiği dönemde Bodrum Belediye Başkanı olan CHP'li Mehmet Kocadon hakkında da İçişleri Bakanlığına "İmara Aykırı Yapıya İnşaat İzni Verdiği" gerekçesiyle inceleme başlatılması amacıyla Muğla Valiliği aracılığıyla müfettiş talebinde bulunmuştu.

Yılmaz Özdil'in ilk olarak 2017 yılında aldığı ve 'ticari alan' statüsünde olan yapıyı "Cins değişikliği " ile villaya çevirdiği ve daha sonra 142 metrekarelik villa, bodrum kat, teras ilavesi gibi kaçak yapılarla 310 metrekareye çıkardığı uydu fotoğrafları ile tespit edildi.

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yapı kayıt belgesinin incelenmeleri sonrasında, "Yapı Kayıt Belgesini İptal ederek, kamu görevlilerine yalan beyanda bulunan" Özdil'in Eşi Hülya Özdil hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

BELEDİYE 380 BİN LİRA CEZA KESMİŞTİ…

Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in Bodrum Bitez'de yer alan villasının kaçak kısımlarında yıkım işlemleri devam ederken tedbir amaçlı yürütmeyi durdurma kararı veren Muğla 1. İdare Mahkemesi, Özdil ailesinin avukatlarının "Yürütmeyi Durdurma Talebinin" reddine karar vermişti.

Bodrum Belediye Encümeninin ise Yazar Yılmaz Özdil'in villasının kaçak bölümleriyle ilgili olarak 380 bin TL idari para cezası kestiği ortaya çıkmıştı.

YIKIM İŞLEMİ YARIN DEVAM EDECEK

Muğla Bodrum'da yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in sahibi olduğu villanın kaçak eklentilerinin yıkım işlemine bugünlük ara verildi.

142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak kısımlarının yıkımı için Özdil ailesi tarafından çalıştırılan işçiler, yıkıma yarın devam edecek. İşçiler terastan sonra müştemilatın yıkımını tamamlayacak.


Geri Dön