28 / 03 / 2024

Metro, 18. mağazasını İzmir Çiğli'de açtı!

Metro, 18. mağazasını İzmir Çiğli'de açtı!

İstanbul Merter'de açtığı mağazadan sonra 18. mağazasını İzmir Çiğli'de açan Metro, 2010 yılı sonuna kadar 4 mağaza açma sözünü de yerine getirmiş olmanın gururunu taşıyor  



Metro Toptancı Market, büyük bir hızla devam ettiği açılışlarına bir yenisini daha ekledi. İstanbul Merter'de açtığı mağazadan sonra 18. mağazasını  İzmir  Çiğli'de açan Metro, 2010 yılı sonuna kadar 4 mağaza açma sözünü de yerine getirmiş olmanın gururunu taşıyor. Yaklaşık 15.500 m2 arsa üzerinde kurulu olan Metro Çiğli mağazası, 5.916 m2 satış alanına sahip. Bu alanın 3.770 m2'si gıda satış alanından oluşurken, 2.146 m2'lik alan gıda dışı ürün satış alanı olarak kullanılıyor.

Metro 2010 Yılında 1.300 Kişiye İş İmkanı Sundu

Metro Toptancı Market'in Metro Çiğli mağazasında 175 kişi doğrudan, 80 kişi ise dolaylı olmak üzere toplam 255 kişiye iş imkanı sunuluyor. Bu mağaza ile Metro, bu sene toplam 1.300 kişiye iş imkanı sundu. Türkiye'deki toplam istihdam rakamını 5.500'e yükseltmiş oldu. Metro Toptancı Market'in 25 milyon Euro değerinde yatırım yaparak hizmete açtığı mağazanın toplam kayıtlı müşteri sayısı 33.954. Bakkal, orta market ve süpermarket müşteri sayısı 2.134'tür. Menemen Yolu güzergahında yer alan mağaza, Karşıyaka ve Mavişehir gibi önemli merkezlere yakınlığı ile oldukça önemli bir konuma sahip.

"Ayağa Sevkiyat Uygulaması" hayata geçiriliyor

Metro Çiğli mağazasının sahip olduğu önemli özellikler arasında ilk sırada, bölgedeki tüm müşterileri için "ayağa sevkiyat" uygulamasını hayata geçirmesi yer alıyor. Metro'nun hizmet verdiği tüm şehirlerde yürüttüğü kaliteli hizmet anlayışını, Metro Çiğli mağazası da en iyi şekilde yansıtıyor. Metro mağazasının dikkat çeken bir diğer özelliği ise, otoparkın mağazanın altında yer alması. Mağazanın altında yer alan otopark, tüm müşterilerin araçlarını rahatlıkla park edebileceği bir büyüklüğe sahip. 30.000'den fazla ürün sunulan yeni mağazada yine diğer tüm Metro mağazalarında olduğu gibi ISO22000 kalite standartları ile hizmet veriliyor.

Akın Bayer: "İzmir'e yatırımlarımız devam edecek."

İzmir Vali Yardımcısı Sayın Günhan Sarıkaya ve Çiğli Belediye Başkanı Avukat Sn Metin Solak'ın katılımıyla düzenlenen Metro Çiğli mağazasının açılış töreninde konuşan Metro Toptancı Market Genel Müdürü Akın Bayer: "Çiğli'de açtığımız bu mağaza, İzmir'e olan güvenimizin en güzel göstergesidir. Bir dünya şehri olan İzmir, ileriye yönelik yatırım planlarımızda öncelikli şehirler arasında yer almaya devam edecektir. İzmir'e yatırımlarımız önümüzdeki yıllarda da devam edecek." diye konuştu.
Sabah

Basında yer alan diğer haberler:

Metro İzmir'de mağaza açtı

Türkiye'nin ve dünyanın lider toptan satış markası Metro Toptancı Market, büyük bir hızla devam ettiği açılışlarına bir yenisini daha ekledi. İstanbul Merter'de açtığı mağazadan sonra 18'inci mağazasını İzmir Çiğli'de açan Metro, ‘2010 yılı sonuna kadar 4 mağaza’ sözünü yerine getirdi.

25 milyon Euro yatırım değeri olan Metro Çiğli mağazası ile, Metro'nun 2010 yılında yaptığı toplam yatırım rakamı 80 milyon Euro'ya ulaşırken, 1300 kişiye de iş imkanı sundu. Yaklaşık 15 bin 500 metrekare arsa üzerinde kurulu olan Metro Çiğli mağazası, 5 bin 916 metrekare satış alanına sahip. Bu alanın 3 bin 770 metrekaresi gıda satış alanından oluşurken, 2 bin 146 metrekarelik alan gıda dışı ürün satış alanı olarak kullanılıyor.

Metro Toptancı Market'in Metro Çiğli mağazasında 175 kişi doğrudan, 80 kişi ise dolaylı olmak üzere toplam 255 kişiye iş imkanı sunduğunu belirten Metro Market Genel Müdürü Akın Bayer, “Bu mağaza ile Metro, bu yıl toplam 1300 kişiye iş imkanı sunduk. Türkiye'de toplam istihdam rakamımız ise 5 bin 500'e yükseldi. Metro Toptancı Market olarak 25 milyon Euro değerinde yatırım yaparak burayı hizmete açtık.

Mağazanın toplam kayıtlı müşteri sayısı 33 bin 954. Bakkal, orta market ve süpermarket müşteri sayısı 2 bin 134'tür. Menemen Yolu güzergahında yer alan mağazamız, Karşıyaka ve Mavişehir gibi önemli merkezlere yakınlığı ile oldukça önemli bir konuma sahip” dedi.

Metro Çiğli mağazasının sahip olduğu önemli özellikler arasında ilk sırada, bölgedeki tüm müşterileri için ayağa sevkiyat uygulamasını hayata geçirmesinin yer aldığına dikkat çeken Bayer, şunları söyledi:

“Metro'nun hizmet verdiği tüm şehirlerde yürüttüğü kaliteli hizmet anlayışını, Metro Çiğli mağazası da en iyi şekilde yansıtıyor. Metro mağazasının dikkat çeken bir diğer özelliği ise otoparkın mağazanın altında yer alması. Mağazanın altında yer alan otopark, tüm müşterilerin araçlarını rahatlıkla park edebileceği bir büyüklüğe sahip. 30 bin'den fazla ürün sunulan yeni mağazamızda yine diğer tüm Metro mağazalarında olduğu gibi ISO22000 kalite standartları ile hizmet veriliyor. Çiğli'de açtığımız bu mağaza, İzmir'e olan güvenimizin en güzel göstergesidir. Bir dünya şehri olan İzmir, ileriye yönelik yatırım planlarımızda öncelikli şehirler arasında yer almaya devam edecektir. İzmir'e yatırımlarımız önümüzdeki yıllarda da devam edecek.”

Mağazanın açılış kurdelesini Bayer'in yanı sıra Vali Yardımcısı Günhan Sarıkaya ve Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak birlikte kesti.
Hürriyet


Metro, 18. mağazayı İzmir Çiğli'de açtı

Alman devi toptancı market Metro, Türkiye'deki 18. mağazasını İzmir'in Çiğli ilçesinde açtı.

2010 yılı sonuna kadar dört mağaza sözünü yerine getiren Metro, 25 milyon Euro yatırım değeri olan Çiğli mağazasıyla bu yıl Türkiye'ye toplam 80 milyon Euro'luk yatırım yapmış oldu. Dünya çapında 100 binden fazla çalışanı bulunan Alman toptancı, Çiğli'de 175 kişiye doğrudan, 80 kişiye dolaylı iş imkânı sağlayacak.

Çiğli mağazasının açılışını İzmir Vali Yardımcısı Günhan Sarıkaya, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Metro Toptancı Market Genel Müdürü Akın Bayer yaptı. Geçen yıl 31 milyar Euro ciro yapan şirket, Metro Group şirketlerinden biri. 2009'da 66 milyar Euro ciro elde eden grup, 290 bin çalışanı ve 2 bin 100 mağazasıyla 34 ülkede hizmet veriyor. Real Hipermarketleri, tüketici elektroniği sektöründe Media Markt/Saturn ve Galeria Kaufhof markalarını bünyesinde bulunduruyor. Genel Müdür Akın Bayer, Çiğli mağazasıyla bu yıl toplam bin 300 kişiye iş imkânı sağladıklarını açıkladı. Türkiye'deki toplam istihdam rakamını 5 bin 500'e yükselttiklerini kaydeden Bayer, "Çiğli mağazasının kayıtlı 33 bin 954 bakkal, orta market ile 2 bin 134 süpermarket müşterisi bulunuyor. Bu mağazamızın önemli özelliklerinden bir tanesi de, bölgedeki tüm müşteriler için ayağa sevkiyat uygulamasını hayata geçirmemiz" dedi.

Zaman/MUSTAFA YÜKSEL 

Metro'dan 255 kişiye iş imkanı

Metro Toptancı Market Genel Müdürü Bayer, "Türkiye'de 18, dünyada 680'inci mağazamızı açtık. Bölgede yaklaşık 55 bin müşteriye hizmet verecek olan markette 30 binden fazla ürün satılacak" dedi

Metro Toptancı Market'in, 25 milyon euroya malolan Çiğli Mağazası, İzmir Vali Yardımcısı Günhan Sarıkaya ve Metro Toptancı Market Genel Müdürü Akın Bayer'in katılımıyla açıldı. İstanbul Merter'den sonra Çiğli mağazı ile 18. marketine ulaşan Metro, 2010 yılında toplam 80 milyon euroluk yatırım yaptı. 15 bin 500 metrekare üzerine kurulan yeni Çiğli mağazası, 255 kişiye istihdam olanağı sağlıyor. Çiğli'de gerekleşen mağazanın açılışına İzmir Vali Yardımcısı Günhan Sarıkaya, Metro Toptancı Market Genel Müdürü Akın Bayer, Metro Çiğli Mağaza Müdürü Cihat Koç, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile çok sayıda davetli katıldı. 

"İZMİR'E GÜVENİYORUZ"

Mağazanın açılışında konuşan Metro Toptancı Market Genel Müdürü Akın Bayer, Türkiye'de 18. dünyada ise 680. mağazasını İzmir'de açmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, "İzmir'in en gözde ilçelerinden biri olan Çiğli, birçok önemli bölgeye olan yakınlığı ile de büyük önem taşıyor. 25 milyon euro yatırım değeri ile bu sene yaptığımız toplam yatırım rakamını 80 milyon euroya çıkaran bu mağazamızın, bölgede hizmet veren profesyonel müşterilerimizin rekabet gücüne büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Çiğli'de açtığımız bu mağaza, İzmir'e olan güvenimizin en güzel göstergesidir. Bir dünya şehri olan İzmir, ileriye yönelik yatırım planlarımızda öncelikli şehirler arasında yer almaya devam edecek. Tüm profesyonel müşterilerimizle beraber, özellikle bakkal ve zincir olmayan marketler bizim için her zaman önemli oldu. Onların gelecekte de var olması gerektiğine inandığımız için, 20 yıl boyunca binlerce bakkal esnafını ziyaret ederek nabızlarını tuttuk" dedi.

Metro Çiğli mağazasının sahip olduğu en önemli özelliğinin bölgedeki tüm müşterileri için "ayağa sevkıyat" uygulaması olduğunu belirten Bayer, diğer önemli bir hizmetin ise, mağazanın altında yer alan otoparkın tüm müşterilere hizmet verecek büyüklükte olmasını ifade etti. Bayer, bakkalara müşteri odaklı çözümler sunacaklarını belirterek, "Onlara ürün önceliklerinin neler olması gerektiğinden, demirbaş yatırımlarını nasıl yapmaları gerektiği konusuna kadar çok geniş bir yelpazede yardımcı olmaya çalışıyoruz. 2011'de de bakkal düzenlemelerimiz sürecek. Sahada çalışacak bakkal ve süpermarket uzmanı müşteri temsilcilerimizle, teknolojiyi daha fazla kullanmalarının kendileri için ne denli yararlı olacağını anlatmaya çalışacağız. Bunun için çözümler sunacağız, yol göstereceğini ümit ettiğimiz önerilerde bulunacağız" diye konuştu.

15 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu

175 kişinin doğrudan 80 kişinin dolaylı istihdam edildiği Metro Çiğli mağazası, bölgede yaklaşık 55 bin müşteriye hizmet verecek. 30 binden fazla ürünün sunulacağı mağaza, ISO22000 kalite standartları ile hizmet verecek. Yaklaşık 15 bin 500 metrekare arsa üzerinde kurulu olan Metro Çiğli mağazası, 5 bin 916 metrakerlik alanı satış için ayırdı. Bu alanın 3 bin 770 metrekaresi gıda satış alanını oluştururken, 2 bin 146 metrekarelik alan gıda dışı ürün satış alanı olarak kullanılacak. 
Yeni Asır/ŞİRVAN BEKTAŞ


Geri Dön