26 / 04 / 2024

Metro inşaatları Ulaştırma Bakanlığına devredilecek!

Metro inşaatları Ulaştırma Bakanlığına devredilecek!

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin tamamlayamadığı metroların Ulaştırma Bakanlığı tarafından bitirilmesini düzenleyen Bakanlar Kurulu Kararı imzalanarak Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi.  



Metro inşaatlarının Ulaştırma Bakanlığı’na devrini gerçekleştirecek karara ilişkin gelişmeyi İçişleri Bakanı Beşir Atalay açıkladı. Atalay, önceki akşam  Ankara  İş Dünyası Platformu tarafından düzenlenen toplantıda Ankara’ya yönelik yatırımlar hakkında bilgi verirken, "Metro yapımlarının belediyelerden alınıp, Ulaştırma Bakanlığı’nın sorumluluğuna verilmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu Kararını imzaladık. En son Başbakanımız da imzaladı, Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi. Metro yapımını Ulaştırma Bakanlığı yapacak ve finansmanı bütçeden temin edilerek inşaatlar hızlanacak" dedi.

2.2 milyar $ yatırım

Kararın Cumhurbaşkanlığı onayından çıkmasının ardından metro inşaatları yeniden başlayacak. Edinilen bilgilere göre Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı DLH Genel Müdürlüğü, Ankara Metrosu için 1,5 milyar dolar, İstanbul’daki İkitelli Metrosu için de 700 milyon dolar olma üzere toplam 2,2 milyar dolarlık harcama yapacak. Metroların işletmesi, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerince gerçekleştirilecek. Belediyeler de gelirlerinin yüzde 15’ini inşaat bedeli için her yıl Hazine’ye devredecek.
Bugün/Erdoğan SÜZER


Geri Dön