29 / 03 / 2024

Metrobüs emlak fiyatlarını etkiliyor!

Metrobüs emlak fiyatlarını etkiliyor!

Trafiği büyük ölçüde rahatlatan Metrobüs, İstanbul'da emlak fiyatlarını da etkilemeye başladı. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, metrobüs başladıktan sonra merkezi yerlerde fiyatların düştüğünü söyledi



İstanbul trafiğini büyük oranda rahatlatan, insanların işe yetişme derdini ortadan kaldıran Metrobüs ve metro hatları, emlak fiyatlarını da etkilemeye başladı. Avcılar-Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattında çalışan Metrobüs, devreye girdikten sonra iş merkezlerinin yoğun olduğu Mecidiyeköy, Levent ve Maslak ile yakınındaki semtlerde kira fiyatlarının düştüğü, buna karşılık Avcılar ve çevresinde krize rağmen 50-100 TL'lik artışlar olduğunu söyledi.

KEŞKE 10 YIL ÖNCE GELSEYDİ
İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, "Allah razı olsun diyorum. Keşke bu metrobüs 10 sene önce gelseydi. Keşke tüneller yaparak, her tarafa raylı sistem koysalar. Kısa süreli çözüm de olsa metrobüsün başlaması İstanbul'un yükünü azalttı. Benim burada (Mecidiyeköy) çalışan elemanım Ayazağa'da oturuyordu. Hem kirası pahalıydı, hem de işe gidiş gelişi zordu. Metrobüs başladıktan sonra Avcılara taşındı. Hem kirası daha ucuz hem ulaşımı rahat" dedi.

Ulaşım sorunu ortadan kalkınca vatandaşların oturacağı konutu tercih ederken kıyaslama yapmaya başladığını belirten Ateş, "Merkezi yerlerdeki binalar eski. Çoğu dökülüyor. İnsanlar, 'depremde altında kalmayacağım, sağlam yapılı, sosyal tesisleri olan bir binada otururum, arabamı kapının önüne ya da otoparkına koyabilirim, hem de daha az para öderim' diyor. Çok da haklı" diye konuştu.
Yenişafak


Geri Dön