20 / 04 / 2024

Metrowin Tower'ın yarısı 6 ayda satıldı!

Metrowin Tower'ın yarısı 6 ayda satıldı!

Pendik'te E-5'e sıfır konumda, metroya yürüme mesafede yer alan 18 katlı Metrowin Tower'ın yüzde 50'sinin satışı 6 ayda tamamlandı. Metrekare birim fiyatlarının konumuna göre 4 bin 300 TL ile 5 bin 800 TL aralığında...



Pendik'te E-5'e sıfır konumda, metroya yürüme mesafede yer alan 18 katlı MetrowinTower'ın yüzde 50'sinin satışı 6 ayda tamamlandı. Metropolist Yapı ve Gayrimenkul ve Dumankaya Yapı Malzemeleri San. Tic. AŞ ortaklığı ile yapılan Metrowin Tovver'ın yüzde 50'si 6 ayda satıldı. DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Metrowin Tower'ın Pendik'te E-5'e sıfır konumda, metro durağına 30 saniye yürüme mesafesinde, TEM'e 5 dakika sahil yoluna 3 dakika, Sabiha Gökçen'e 15 dakikada yer aldığını belirten Dumankaya, 18 katlı tek blokta 65 metrekare ile 130 metre aralığında 92 ticari ofis üe 79 metrekare - 440 metrekare aralığında 11 mağazanın bulunduğunu söyledi. 


Projede metrekare birim fiyatlarının konumuna göre 4 bin 300 TL ile 5 bin 800 TL aralığında değiştiğini kaydeden Dumankaya, "Metrekarede 30 ile 40 TL kira getirişi olan proje yatırımcısına 10 yıla varan sürelerde amortisman sağlamakta. Mayıs 2013'te projemizin satışına başladık, Ekim 2014'te teslimini gerçekleştireceğiz, bu kısa sürede projenin yüzde 50 satışı tamamlandı" diye konuştu. Projede 8 adet toplantı salonu, fuaye alanları, fitness salonu, dinlenme alanları, mescit, açık-kapalı otoparklar, ofislere yönelik hizmetler, lobi-resepsiyon hizmetleri yer alıyor. Ah Dumankaya, 2014 yılında ise hem Avrupa Yakası olsun hem de Anadolu Yakası'nın merkezi noktalarında geliştirmekte oldukları projelerinin duyurularını yapacaklarını söyledi. 


Ofis, iş yeri projelerine ağırlık verilmeli Ofis pazanyla ilgili değerlendirme yapan Dumankaya, Türkiye ve İstanbul'a baktıklarında halen ofis olarak konut ruhsatlı yapılarda, ailelerin de ikamet ettiği binaların içinde bulunduğunu kaydetti. Dumankaya, "Oturanlar rahatsız olmakta, iş yerleri otoparktan tutun ofislere yönelik birçok hizmetten mahrum kalmakta. Bu doğrultuda proje geliştirici firmalar konutun yanı sıra ofis-iş yeri projelerine de ağırlık vermeleri gerekmekte. Ayrıca bankalar ticari kredi kullanımlarında yüzde 100 kredi imkanı sunulmalı" dedi. 


Verimi artıran hizmetler trend oldu Çalışan kesim günün çok büyük kısmını ofislerinde geçirmekte bu sebepten yeni ofis projelerinde çalışanların motivelerini ve verimliliklerini arttırmaya yönelik hizmetler trend olarak öne çıkıyor. Ali Dumankaya, bunların başlıcalarının fitness merkezi, spa merkezi, dinlenme / hobi alanları, kuaför, sosyal alanlar, kafeler ve ayrıca plaza sendromlarını ortadan kaldıracak olan temiz hava alınmasını sağlayacak kat bahçeleri; bunun yanı sıra iş hayatını kolaylaştıran ve zamandan tasarruf etmesini sağlayan asistan hizmetler, VIP hizmetler, backoffice, concierge hizmetleri, bankacılık hizmetleri, yurt içi-yurt dışından gelen misafirlerin karşılanması, toplantı odasındaki ikram servisi, uçak bileti ve tatil rezervasyonları, kurye hizmetleri, helikopter, deniz taksi, VIP araç kiralama, ofis temizlik hizmetleri olduğunu belirtti. Ayrıca vale, resepsiyon, danışma hizmetlerinin farklılaşma sağladığını aktaran Ali Dumankaya, yatırımcının merkezi lokasyonda bulunan, ana ulaşım arterlerine yakın, hava alanına ulaşımın kolay olduğu, toplu taşımada çeşitliliği olan bölgelerdeki alternatifleri değerlendirmelerini önerdi. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön