25 / 04 / 2024

Mevlüt Oral: Emlak sektöründe cezalar caydırıcı olmalı!

Mevlüt Oral: Emlak sektöründe cezalar caydırıcı olmalı!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral,Türkiye de en çok inşaat sektörünün iş yaptığı illerden biri olan Samsun'da piyasayı dolandıran müteahhitlerin hem vatandaşı hem de emlak sektörünü zarara uğrattığını vurguladı...



TÜRKİYE de en çok inşaat sektörünün iş yaptığı illerden biri olan Samsun'da piyasayı dolandıran müteahhitlerin hem vatandaşı hem de emlak sektörünü zarara uğrattığını ifade eden Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, bu konuda odaya çok sayıda şikayet geldiğini vurguladı. Evini kaybeden vatandaşların hem maddi hem de manevi olarak etkilendiğini dile getiren Oral, bu konuda devletin acil tedbir alması gerektiğini söyledi. 



SAHTEKARLARA ALDANMAYIN 



Ev alacak insanların profesyonel emlak müşavirleri ile Yıllardır biriktirdikleri paralarla ev alma hayali kuran aileler, sahtekar emlakçı ve müteahhitler tarafından dolandırılarak mağdur ediliyor. 

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mevlüt Oral, "İnsanların hayalleriyle oynayan dolandırıcılar için kanun çıkarılmalı" dedi irtibata geçmesini isteyen Oral. 

bu konuda kanuni düzenleme yapılmasının önemine işaret etti. 

Bir daireyi birçok kişiye satan sahtekar müteahhitlerin olduğuna dikkat çeken Oral. hem piyasayı dolandıran hem de emlakçilik sektörüne karşı halkın itimadının sarsılmasına sebep olan şahısların mutlaka cezalandırılması gerektiğini belirtti. 


VATANDAŞIN HAYALLERİ İLE OYNUYORLAR 


Mağdur olan vatandaşların dertlerine çare bulmak için çalıştıklarını kaydeden Oral. 

"Aileler dişinden tırnağından biriktirdiği paralarla ev almak için uğraşıyor. Kimi dolandırıcılar, bu insanların hayalleriyle oynuyor. Bu gibi sahtekarlara dikkat etmek lazım. 

Bu işi yapabilecek belgelerinin olup olmaması mutlaka önceden öğrenilmeli. Kanuni düzenleme konusunda görüşmelerimiz oldu. 

Resmi izni olmayan emlak müşavirleri ile asla iş yapılmamalı. Ev alırken acele edilmemeli. Çünkü merpen altı bu işi yapanlar var. Bunlar bizi de vatandaşı da mağdur ediyor" diye konuştu.


YASADA BİR ARPA BOYU YOL ALINAMADI 


Emlak Müşavirliği Yasası'nı da hatırlatan Oral, yasanın arapsaçına döndüğünü belirterek, "Bu yasayı çıkartmak için yıllardan beri mücadelemizi verdik. Ancak halen daha bir arpa boyu yol alamadık. Bu yasa çıkmadığı müddetçe hem vergi kaçıranlar hem de korsan emlakçılar yüzde 1 milyon arttı. Odaya kayıtlı 300 tane emlakçı varsa, kayıtlı olmayan 1000 tane ayakçı emlakçı var. Apartman kapıcıları dahi emlakçilik yapar oldu" dedi. 


CEZALAR CAYDIRICI OLMALI 


Oral, emlak sektöründe yeni bir kanuni düzenlemenin şart olduğunu ifade ederek, "Bu gibi dolandırıcıları caydıracak cezalar verilmeli. Bu kişiler para cezası ya da hapis cezasına çarptırılmalı çünkü çok can yakıyorlar" şeklinde konuştu.


Gazete Gerçek





Geri Dön