28 / 03 / 2024

Mezitli'de Kent estetiğine duyarlı olun çağrısı!

Mezitli'de Kent estetiğine duyarlı olun çağrısı!

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sivil toplum örgütlerinden 1 / 5000 ölçekli nazım imar planı ile ilgili gelecek teklifleri Mersin Büyükşehir Meclisinde gündeme getireceğini kaydetti.



Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sivil toplum örgütlerinden 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile ilgili gelecek teklifleri Mersin Büyükşehir Meclisinde gündeme getireceğini kaydetti. 


MEZİTLİ HIZLI GELİŞİYOR 


MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci ise, Mezitli'nin, Mersin'in en gelişmiş ilçesi olduğunu belirterek, "Mezitli'ye hizmet vermeniz bizi ciddi anlamda sevindirmiştir. Tek amacımız kentimize faydalı olmak" ifadelerini kullandı. Ekinci, Mezitli'nin hızla gelişen bir ilçe olduğunu kaydederken, sivil toplum örgütü olarak kent estetiği adına gerekli hassasiyeti göreceklerini belirtti. Başkan Tarhan'ı uzun yıllardır yakinen tanıyan ve belediyecilikte ciddi tecrübelere sahip olduğunu hatırlatan Ekinci, "Mezitli'ye fayda sağlama adına böyle bir yükü üstlenmeniz bizi son derece memnun etti" dedi. 

görüşlerini bildirdi. 

1/5000 ÖLÇEKLİ PLANA HERKES DUYARLI OLMALI Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'ni (MERYAP) ziyaret etti. MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci ve yönetimi tarafından karşılanan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a belediye meclis üyesi Mimar Selami Arıcı, Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Kıratlı ve ruhsat amiri Tayfun Çayan eşlik etti. Yaklaşık iki saat süren toplantıda kent estetiği konusundaki hassasiyetleri göz önüne alan Başkan Tarhan, kent düzenini sağlamaya yönelik çalışmaları hakkında Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisinde olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının yapılmasında tüm sivil toplum kuruluşlarını duyarlı olmaya çağıran Başkan Tarhan, sivil toplum örgütlerinden gelecek olan tekliflerin Mersin Büyükşehir Meclis'inde gündeme getireceğini kaydetti. 

Kent estetiğinin ihtiyaçlarına cevap verilebilmesi için nazım imar planın yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Tarhan, Mezitli'ye daha güzel bir gelecek sunma adına herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini savundu. 


Hakimiyet


Geri Dön