19 / 04 / 2024

Midyat'taki tapu iptal davası sonuçlandı

Midyat'taki tapu iptal davası sonuçlandı

Mardin Midyat Kadastro Mahkemesi, hazine ve Mor Gabriel Manastırı'nın karşılıklı olarak açtıkları tapu iptal davalarında talepleri reddetti



Mardin Midyat'ta kadastro çalışmaları sırasında Mor Gabriel Manastırına ait taşınmazların Hazine adına tapu edildiği iddiasıyla yine aynı bölgedeki Hazineye ait taşınmazların Mor Gabriel Manastırı adına tespit edildiği iddiasıyla karşılıklı açılan tapu iptal davaları sonuçlandı. Mahkeme, her iki tarafından talebini reddetti.

Midyat Kadastro Mahkemesi'nde devam edilen duruşmada, Mor Gabriel Manastırı ve Hazine'nin karşılıklı olarak açtıkları davada karar verildi. Mahkeme, Midyat ilçesi Güngören köyünde daha önce yapılan kadastro
çalışmaları sırasında Mor Gabriel Manastırına ait taşınmazların Hazine adına tapu edildiği ve yine aynı bölgedeki Hazineye ait başka taşınmazların da Mor Gabriel Manastırı adına tespit edildiği iddialarıyla ilgili karşılıklı açılan tapu iptal talepleri hakkında kararını açıkladı.

Kararda, mahkeme iki tarafın da taleplerini redederek, her iki davadaki söz konusu alanların davalı adına tescil edilmesini kararlaştırdı. Duruşmayı, DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın ile Avrupa Birliği (AB) Siyasi İşler Danışmanı Sema Kılıçer'in yanı sıra İsveç Parlamentosundan Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Türk asıllı Süryani Yılmaz Kerimo ve Anne Ludvigsson ile Almanya, İsveç, Lübnan ve Suriye'deki Süryani derneklerinin temsilcileri de izledi. Öte yandan, duruşma nedeniyle adiye binası çevresinde polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi. (AA)


Geri Dön