26 / 04 / 2024

Migros'tan Uyum Market açıklaması!

Migros'tan Uyum Market açıklaması!

Migros, geçtiğimiz günlerde konkordato ilan eden Makro Marketler zincirine bağlı Uyum Marketleri satın almak için görüşmeler yaptığı yönündeki haberlere açıklık getirdi. 



Migros'tan KAP'a yapılan açıklamada, "Şirketimiz uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda, sektöründeki çeşitli fırsatları sürekli olarak değerlendirmektedir. Bu kapsamda, Makro Market A.Ş. ile ağırlıklı olarak Uyum Marketler için yapılan görüşmeler ön görüşmeler niteliğinde olup bu yönde Şirketimizce alınmış bir karar ya da mevcut durumda kamunun bilgilendirilmesini gerektirecek somut bir gelişme bulunmamaktadır" ifadeleri paylaşıldı. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Makro Market, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu. Makro ve Uyum marketlerini bünyesinde bulunduran Makro Market A.Ş’nin Türkiye genelinde 253 mağazası ve 6 bin 500 çalışanı yer alıyor. 

1.7 milyar lira cirosu bulunan şirketin ortaklarından Şeref Songör, "Batık durumda değiliz. 2-3 aylık süreye ihtiyacımız var" demişti.


Geri Dön