23 / 04 / 2024

Milli Emlak 8 taksitle KDV'den muaf fındık bahçesi satacak! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Milli Emlak 8 taksitle KDV'den muaf fındık bahçesi satacak! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü Trabzon Ortahisar'da yer alan fındık bahçesini 8 taksitle satışa çıkardı



TAŞINMAZ SATILACAKTIR
Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğünden:

1) Aşağıda tapu bilgisi yazılı Hazineye ait taşınmazın satış ihalesi hizasında belirtilen tarih ve saatte 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre AÇIK TEKLİF USULÜ ile yapılacaktır.
2) İhale; Trabzon Milli Emlak Müdürlüğünde (Gülbaharhatun Mahallesi, Hükümet Konağı D Blok Kat:4 No:466 Ortahisar/TRABZON) oluşacak Komisyon huzurunda yapılacaktır.
3) İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;
- Geçici teminatı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne yatırmaları; (Geçici teminat olarak kabul edilecek değerler: 1) Tedavüldeki Türk Parası, 2)
Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri ve banka limitlerinin de gösterildiği süresiz teminat mektupları (teyit yazısı ile birlikte), 3) Hazine ve Maliye Bakanlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dâhil edilerek ihraç edilmiş ise, bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.), 4) Dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından, teminat olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz)
- Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi vermeleri,
- Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri,
- Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numarasını bildirmeleri ve nüfus cüzdanı suretini vermeleri, tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, Özel Hukuk tüzel kişilerinin ise ayrıca, İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl (2022 yılı) içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir belge veya noterlikçe tasdik edilmiş vekaletnameyi ihale saatine kadar vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri,
Gerekmektedir.

4) Posta ile yapılacak müracaatlarda tekliflerin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun olarak hazırlanması ve ihale saatine kadar Komisyon Başkanlığına ulaşması şarttır. Bu saatten sonra ulaşan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
5) Hazine taşınmazlarının satışı KDV’den müstesna olup, 5 yıl süreyle Emlak Vergisine de tabi değildir. Taşınmazların satış bedellerinin taksitle ödenmek istenilmesi halinde satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda, eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanunî faizi ile birlikte, alıcının belirteceği tarihler de dikkate alınarak taksitlendirme yapılabilecektir. Satış bedelinin peşin olarak ödenmesi hâlinde satış bedeline yüzde yirmi indirim uygulanır.
6) Satış bedeli üzerinden döner sermaye işlem bedeli olarak 5 milyon TL’ye kadar olan kısım için %1 (yüzdebir), 5 milyon TL’den 10 milyon TL’ye kadar olan kısım için %0,5 (bindebeş) ve 10 milyon TL’yi aşan kısım için %0,25 (onbindeyirmibeş) oranında alınacaktır.
7) İhalelere ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri içinde Trabzon Milli Emlak Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilir.
8) Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
9) İhale ilanı www.milliemlak.gov.tr ve www.trabzon.csb.gov.tr adreslerinden görülebilir.

Milli Emlak 8 taksitle KDV den muaf fındık bahçesi satacak! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Bursa Gemlik'te KDV'den muaf arsa satılacak! Ticaret ve konut imarlı arsa almak isteyenler dikkat!

Bursa Nilüfer'de ticaret ve konut imarlı arsa satılıyor!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 8 adet iş yerini 3 yıllığına kiraya veriyor! 


Geri Dön