28 / 03 / 2024

Milli Görüş'ün Belçika'da açmak istediği okula imar izni çıkmadı!

Milli Görüş'ün Belçika'da açmak istediği okula imar izni çıkmadı!

Belçika İslam Federasyonu'nun Charleroi bölgesinde açmak istediği okul için imar izni verilmedi. Belçikalı yetkililer gerekçe olarak ulaşım sorunlarını gösterdi.



Belçika İslam Federasyonu'nun Charleroi bölgesinde açmak istediği okula imar izni verildi. Belçikalı yetkililer ulaşım sorunlarını gerekçe olarak gösterdi. 

Milli Görüş'ün Belçika İslam Federasyonu vakfı bünyesinde açmak istediği "Erdem" adlı (La Vertu) okulun 3 bin 500 metrekare alanda 360 ana okul ve ilkokul öğrencisine hizmet vermesi planlanıyor.

"Bu okula erişim büyük sıkıntı"

Belçika'nın Valon Bölgesi'nde İmar izinlerini sağlayan Raphael Stokis söz konusu okul projesinin ulaşım kriterlerini karşılamadığını kaydetti.

İmar izinlerinin farklı kriterler üzerinden verildiğini kaydeden Stokis "Trafiğin genel anlamda aksamaması gerekiyor ancak bu okula erişim büyük sıkıntılar yaratıyor. Sabah 8 ile 9 arası bu bölgede 1 km uzunluğunda trafik oluşuyor. Girişler çıkışlar zorlaşıyor. 12 yaşından küçük çocuklar anne ve babaları tarafından okula getiriliyor. Kimileri arabayla geliyor. 360 çocuğun o okula gitmesi en az 100-120 araç anlamına geliyor. Avenue Meuree zaten trafikten geçilmiyor." diye konuştu.

Raphael Stokis okul yetkililerine farklı bir sokağın kullanılması ve trafiğin okul personeli tarafından kontrol altına alınması doğrultusunda yeni bir teklif sunduklarını kaydetti.

1,5 milyon Euro bağış toplanması hedefleniyor

Okulun hizmete açılabilmesi için Facebook üzerinden 1,5 milyon Euro yardım toplanması için vatandaşlara çağrı yaptı.

Toplanan 750 bin Euro bağışlar ile Charleroi'nın Marcinelle bölgesinde bina aldı. Milli Görüş olarak bilinen Belçika İslam Federasyonu (BİF) uzun zamandır Belçika’nın farklı kentlerinde okullar açmak için büyük çaba harcıyor.

Erdem adlı okul Charleroi bölgesinde İslami alt yapı ile Belçika eğitim sistemine uygun eğitim sunacak. Belçika İslam Federasyonu 2013'te Türklerin yoğun olarak yaşadığı Brüksel'in Schaerbeek bölgesinde "Erdem" adlı bir okul açmıştı.


Geri Dön