26 / 04 / 2024

Milli Savunma Bakanlığı 236 personel alacak! İşte başvuru şartları ve son başvuru tarihi…

Milli Savunma Bakanlığı 236 personel alacak! İşte başvuru şartları ve son başvuru tarihi…

Milli Savunma Bakanlığı, 236 sözleşmeli personel alacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın personel alımı için son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 olarak açıklandı.



Milli Savunma Bakanlığının 236 sözleşmeli personel alacağı açıklandı. MSB’nin personel alımı için son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 olarak duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Savunma Üniversitesinde Sözleşmeli Personel olarak istihdam edilmek üzere başvuru yapacak adayların sadece bir tercih hakkı bulunuyor. Adayların başvuru koşullarında istenen; Ustalık veya Kalfalık Belgesi ile MEB Onaylı Sertifikalarını ve uluslararası geçerliliği bulunan ve ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen belgelerini sisteme yüklemesi gerekiyor.

Yabancı üniversitelerden mezun olan adaylar Yükseköğretim Kurulu onaylı denklik belgesini, eğitim niteliği olarak ortaöğretim mezunu olmak şartı aranan unvanlara başvuru yapan adaylar diplomasını "Eğitim Bilgisi Ekle" ekranından sisteme yüklemeli.

Adaylar belgelerin tam ve okunaklı yüklendiğinin kontrolünü "belge görüntüle" butonuna basarak yapmalı. Belgelerini sisteme yüklemeyen veya eksik yükleyen adayların başvurusu kabul edilmeyecek.

Personel alım süreci ön başvuru, kayıt kabul, sözlü sınav, sağlık raporu işlemleri ve güvenlik soruşturması etaplarından oluşuyor.

Bakanlık gerek görmesi halinde uygulama sınavı yapabilecek ve Başvuru Kılavuzunu değiştirebilecektir. Bu nedenle başvuru süresi boyunca adayların ilanda yapılacak güncellemeleri takip etmeleri gerekiyor.

SINAV BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki şartları taşımak,


Geri Dön