24 / 04 / 2024

Milyarderler sıralamasında dev çalım! 

Milyarderler sıralamasında dev çalım! 

Tesla hisse senetleri 400 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine yükselerek General Motors, Ford ve Fiat Chrysler'i geçti. Diğer yandan kurucusu Elon Musk ise milyarderler listesinde üçüncü sıraya çıktı. 



Tesla’nın, Amerika’da faaliyet gösteren ve değeri en yüksek 500 şirketin hisse senetlerinden oluşan S&P 500'e girmesiyle birlikte hisseleri yüzde 14’ten fazla değerlenirken, firmada yüzde 20 payı olan Elon Musk'ın kişisel serveti 15 milyar dolar yükseldi.

Sözcü'de yer alan habere göre; Tesla’nın hisselerindeki değer artışı yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 500 olarak gerçekleşti ve Tesla ve SpaceX’in kurucusu Güney Afrikalı girişimci Elon Musk’ın kişisel serveti 117.5 milyar dolara ulaştı. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Musk, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’i geçti ve üçüncü sıraya yükseldi. 

Musk’ın kişisel serveti yılın ilk 11 ayında 90 milyar dolar arttı. 

21 Aralık’ta S&P 500’e girecek olan Tesla, 2003'te iki Amerikalı mühendis olan Martin Eberhard ve Marc Tarpenning tarafından başlatıldı. Musk ise şirkete 6.5 milyon dolarlık yatırımla 2004'te katıldı. 

Tesla her ne kadar en değerli otomobil firması konumuna gelmiş olsa da rakibi olan otomobil devlerine kıyasla çok daha az otomobil üretimi ve teslimatı gerçekleştiriyor.

Tesla’nın hisse fiyatı yükselmeyi sürdürürse, Musk’a 55.8 milyar dolarlık rekor bir ödeme içeren bir ‘bonus’ anlaşması mevcut. Bu ödemeyi gerçeğe dönüştürmek için Musk’ın 2028'e kadar Tesla’yı 650 milyar dolar değerinde bir şirkete çevirmesi gerekiyor.

Türkiye dünya milyarderleri listesinde 4 basamak fırladı!

Dünyada en çok milyarder bu şehirlerde yaşıyor!


Geri Dön