25 / 04 / 2024

milyarder sıralaması

milyarder sıralaması

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ekonomi ve sağlık alanında zor günler geçiren dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de, milyarderler servetlerine servet kattı. 

Kovid-19 milyarderlere yaradı! Servetlerine servet kattılar!

Kovid-19 salgını başladığı günden bu yana dünyanın en zenginleri listesinde olan 10 kişinin toplam serveti yaklaşık 450 milyar dolar yükseldi. Servet konusunda en hızlı yükselişlerden birini Tesla ve Space X'in kurucu CEO'su Elon Musk yaşadı. 

Milyarderler sıralamasında dev çalım! 

Tesla hisse senetleri 400 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine yükselerek General Motors, Ford ve Fiat Chrysler'i geçti. Diğer yandan kurucusu Elon Musk ise milyarderler listesinde üçüncü sıraya çıktı. 

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Dünyanın en zengin isimleri burada yaşıyor!  Amazon’un kurucusu Jeff Bezos da 'Milyarder sığınağı'na yerleşti!

ABD'nin en yüksek gelirli mahallelerinden birine yerleşen Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, dünyaca ünlü isimlerle aynı çatı altında yaşamaya başladı. Bu yer, 'milyarder sığınağı' olarak adlandırılıyor. 

Dünyanın en zengin aileleri belli oldu! İşte listeye ilk sıradan girenler...

Dünyanın en zengin aileleri peş peşe sıralandı. Listede çarpıçı gelişmeler yaşandı. Abu Dhabili Nahyan Hanedanı ilk kez yıllık zenginler sıralamasında ilk sırada yer aldı. İşte dünyanın en zengin aileleri..

Türk kuyumculuk sektörü dünya sıralamasında ilk üçü ele geçirdi!

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, kuyumculuğun 40 bin işletmesi ve 300 bin çalışanı olduğunu belirterek, “Kuyumculuk sektörü zamanında sipariş tesliminde dünya birincisi, ihracatta dünya ikincisi, üretimde dünya üçüncüsü” dedi.

Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri belli oldu: İstanbul'un sıralamadaki yeri şoke etti

Uluslararası bir dergi olan The Economist tarafından hazırlanan yaşanabilir şehirler sıralaması, Avrupa'nın en yaşanabilir şehirlerini belirledi. Economist Intelligence Unit tarafından oluşturulan bu endekste, şehirler kültür ve çevre, eğitim, sağlık hizmetleri, altyapı ve istikrar gibi beş kritere

Uluslararası emlak yatırımcılarının yeni gözdesi Kıbrıs!

Dünyanın en iyi fiyatlı deniz kenarı mülkleri sıralamasında birinci olan Kıbrıs’a emlak alımı için 72 ülkeden talep geliyor. KKTC’de emlak alım talebi ilk 6 ayda yüzde 40-50 oranında artmış durumda.

Yarısı Bizden Kampanyası'na en az başvuru faya en yakın yerden!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına yapılan başvuru sıralamasında Adalar en alt sıralarda yer aldı.

Herkes başvurabiliyor! Yozgat Bozok Üniversitesi Sözleşmeli Personel alıyor!

Yozgat Bozok Üniversitesi 2022 Yılı KPSS (B grubu) puan sıralaması esas alınarak çok sayıda personel alıyor.

İşte Türkiye’nin dünya gıda enflasyonundaki sıralaması!

Dünya Bankası verileri açıklandı. Türkiye, Dünya Bankası'nın açıkladığı verilere göre kaçıncı sırada yer alıyor? Haberin devamında...

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu!

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu. Türkiye; 50 milyar dolar büyüklüğündeki ikinci el araç pazarıyla Avrupa'da İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ardından dördüncü sırada yer edindi.

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Türkiye'nin en yaşanabilir üç şehri açıklandı! İşte listedeki sürpriz şehirler

ABD'li Forbes Dergisi Türkiye'nin şehirlerini yaşanabilirlik kriterlerine göre sıraladı. Türkiye'nin en yaşanabilir kentleri sıralamasında İstanbul birinci sırada yer alırken bazı şehirlerin sıralaması ise sürpriz oldu.

Kamu kurumuna KPSS’den en az 55 puanla 196 sözleşmeli personel alınacak! İşte personel alımı yapılacak iller...

DSİ’ye alınacak sözleşmeli 196 destek personeli pozisyonunda alımlar 2020 yılı KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak yapılacak. Peki, DSİ sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılacak? DSİ personel alımında başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…

milyarder sıralaması Haberi

milyarder sıralaması

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ekonomi ve sağlık alanında zor günler geçiren dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de, milyarderler servetlerine servet kattı. 

AA muhabirinin, Amerikalı siyasi savunma grubu Americans for Tax Fairness tarafından açıklanan rapordan derlediği bilgilere göre, salgın döneminin başlangıcından Aralık'a kadar olan süreçte Amerikalı 651 milyarderin toplam serveti, 1 trilyon dolardan fazla artış kaydetti ve 4 trilyon doları buldu. 

Ülkede salgın kısıtlamalarının ortaya çıkmaya başladığı tarih olan 18 Mart 2020'de 2,95 trilyon dolar olan ABD'li milyarderlerin serveti, 7 Aralık 2020 itibarıyla yüzde 36 arttı ve 4,01 trilyon dolara çıktı. Listenin ilk 10 sırasında olan milyarderlerin toplam serveti ise yaklaşık 1 trilyon dolara ulaştı.

651 milyarderin toplam serveti, ABD nüfusunun neredeyse yarısı olan ve toplam 2 trilyon dolara sahip olan 165...