26 / 04 / 2024

Yarısı Bizden Kampanyası'na en az başvuru faya en yakın yerden!

Yarısı Bizden Kampanyası'na en az başvuru faya en yakın yerden!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına yapılan başvuru sıralamasında Adalar en alt sıralarda yer aldı.




Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına yapılan başvuru sıralamasında Adalar, 4 başvuruyla en alt sıralarda yer aldı. Aktarılan detaylara göre, Büyükada Maden Mahallesi Muhtarı Rafet Garip, "Adalar SİT alanı olması nedeniyle vatandaşların bu konuyla ilgili müracaatlarını yapmadıklarını düşünüyorum " diye konuştu.

Yarısı Bizden Kampanyası na en az başvuru faya en yakın yerden!

Uzun senelerdir Büyükada'da emlakçılık yapan İsmet Sert de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Adalar'da kentsel dönüşüm olmayacağını belirterek, "Bir defa SİT alanı olduğu için imar durumu müsait değil. Onun için 4 başvuru yapılmıştır. Yoksa herkes başvuru yapar. Çünkü yapılarımızın hepsi eski yeni bina yok. 2000'den sonra inşa edilen çok az sayıda bina var." dedi.

İsmet Sert açıklamasında "Adalar'dan bir kaçış yok. Deprem yüzünden evini satan da yok. Satılık konutlar var tabi ama deprem nedeniyle değil. Deprem nedeniyle konut fiyatları da düşmedi" diye konuştu.


Geri Dön