26 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 122 bin başvuru geldi!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 122 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na ilişkin olarak yaptığı açıklamada Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 122 bin başvuru geldiğini söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Murat Kurum açıklamasında bugün itibarıyla İstanbul'da 603 bin bağımsız bölüm için yapılan toplam başvuru sayısının 122 bine ulaştığını söyleyerek, "Yani daha şimdiden 2 milyon 500 bin vatandaşımızın hayatı değişmeye başladı." diye konuştu.

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Bakan Kurum, Ümraniye Oto Sanayi Sitesi'ndeki konuşmasında, mega kent İstanbul'un 39 ilçesine ve 963 mahallesine eser kazandırdıklarını dile getirerek, buna sanayici ve işçilerin de şahit olduğunu kaydetti.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası na 122 bin başvuru geldi!

Yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'da 1,5 Milyon Konutluk Büyük Dönüşüm" ve "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyalarına değinene Bakan Murat Kurum, bugün itibarıyla İstanbul'da603 bin bağımsız bölüm için yapılan toplam başvuru sayısı 122 bine ulaştığını kaydetti.

Açıklamasında bu başvuru sayısının milletin devletine güveni, milletin devletine inancı olduğunu belirten Bakan Kurum, "Biz de sizlere söz veriyoruz. İstanbullu hiçbir kardeşim riskli binada oturmayacak. Hiçbir işçi kardeşimiz riskli bir dükkanda çalışmayacak." diye konuştu.

Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüm çalışmalarının en önemli ayaklarından birisinin sanayi alanlarının dönüştürülmesi olduğuna değinen Bakan Murat  Kurum, "Yeni Sanayi Alanlarıyla Büyük Türkiye" diyerek kentin içerisinde kalmış ve eskimiş sanayi sitelerini esnafla el birliğiyle dönüştürdüklerini kaydetti.


Geri Dön