25 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 485 bin başvuru geldi!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 485 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'nın şu an için İstanbul'da olduğunu belirterek, kampanyaya 485 bin başvuru yapıldığını söyledi.



AK Parti İstanbul milletvekili adayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Pek çok vatandaşın adeta akın ettiği Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na ilişkin soru üzerine Bakan Murat Kurum, söz konusu kampanyaya 485 bin başvuru yapıldığını, kampanyaya katılan vatandaşlara taşınma yardımı verileceğini söyledi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası na 485 bin başvuru geldi!

Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada söz konusu başvurulardan herhangi bir ücret alınmayacağını dile getirerek, "Konutunu dönüştürmek isteyenler 26 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında e-Devlet ya da bizim ofislerimiz üzerinden başvuruyor. Sonra söz konusu yapının ön incelemesini yapıp keşif raporunu hazırlayacağız. Sonra gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan yapı için protokol hazırlanacak ve proje aşamasına geçeceğiz. Daha sonra projelerimizi çizip ruhsatlarımızı alacağız. Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız ihalesini gerçekleştirecek ve inşaatları da 2 sene içerisinde tamamlayacak. Söz konusu bu süreçte de vatandaşımıza 10 bin 500 TL taşınma yardımı, aylık 5 bin 250 TL 2de kira yardımı olacak." dedi.


Geri Dön