20 / 04 / 2024

Milyonlarca işçiye ikramiye müjdesi geldi! Tarih netleşti! İşçi ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Milyonlarca işçiye ikramiye müjdesi geldi! Tarih netleşti! İşçi ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Milyonlarca kamu işçisi dört gözle ikramiyelerini bekliyor. Peki Kamu işçisi ikramiyeleri ne zaman ödenecek?  2022 2. ilave tediye ödemeleri ne zaman yatırılacak? İşte ayrıntılar...



2022 yılının 2. ikramiyesi ne zaman ödenecek?

2022'nin ilk ikramiyesi 28 Ocak 2022 tarihinde ödendi. 2'nci taksit ikramiye ödemeleri ise 29 Nisan 2022 tarihinde yapılacak. 

Senenin 2. yarısında gerçekleştirilecek diğer 26 günlük ikramiye ödemelerinin tarihleri de Cumhurbaşkanı kararıyla belli olacak. Bu durumda 3. ve 4. taksit ödemelerinin tarihinin Temmuz ayında belli olması bekleniyor. 

Milyonlarca işçiye ikramiye müjdesi geldi! Tarih netleşti! İşçi ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

KİM KAÇ LİRA İKRAMİYE ALACAK?

İşçilere verilen ikramiyeler hesaplanırken brüt ücret dikkate alınıyor, SGK primiyle gelir ve damga vergisi kesintisi yapılıyordu. Bu sene asgari ücretten gelir ve damga vergisi kaldırıldı, aynı zamanda bütün maaşlardaki ücret kadar bölüm de gelir vergisinden muaf bırakıldı. 

Asgari ücretli bir işçiye bu sene 52 gün üzerinden brüt 8 bin 673 TL (13 günlük brüt 2.168 TL) ödeme gerçekleştiriliyor. 

HACİZ KONULAMIYOR 

Bu ikramiyeler için haciz uygulanamayacağı Yargıtay kararıyla hüküm altına alındı. Sene boyu çalışmayan işçilere de çalıştıkları süre doğrultusunda ödeme gerçekleştiriliyor. Ödemeler 4 taksit halinde yapılıyor ve toplamda 52 günlük ilave tediye sene içinde ödeniyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön