26 / 04 / 2024

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! 3600 Ek gösterge ile maaşlar ne kadar artacak? 

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! 3600 Ek gösterge ile maaşlar ne kadar artacak? 

Memur ve emekliler 2023 Şubat ayında maaşlarını 3.600 ek gösterge farkıyla beraber alacaklar.  Herkesin merak ettiği konu Peki  600 Ek gösterge ile maaşlar ne kadar artacak? oldu. İşte detaylar....



Milyonlarca memur ve emekliyi alakadar eden ek gösterge düzenlemesi bugün (15 Ocak) yürürlüğe giriyor. Bu kapsamda memur ve memur emeklilerine  verilen yüzde 30'luk zamla birlikte 3.600 ek gösterge farkı da ödenecek.

ŞUBATTA ALACAKLAR

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzder'in haberine göre, Düzenlemeyle 1. dereceye kadar yükselen tüm çalışanların ek göstergesi 600 puan yükseltilirken öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi,  avukat, müdür gibi bazı meslek sahiplkerine de ek gösterge 2.200 veya 3.000'den 3600'e çıkartıldı. Ek gösterge daha çok emekli aylıklarını arttırıken çalışanların maaşlarına ise sınırlı etki yapacak.

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! 3600 Ek gösterge ile maaşlar ne kadar artacak? 

Ek gösterge artışı, var olan emeklilerin aylıklarına yansıyacak. Ek gösterge artışından faydalanan emekliler, şubat ayından sonra yeni ek gösterge ile emekli aylığı almaya hak kazanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), emekliler üstünden ek gösterge düzenlemesi  ile alakalı yayımladığı kapsamlı genelge baz alınarak, 15 Ocak 2023 tarihinden önce emekli aylığı bağlanmış olanların aylıklarına esas ek gösterge rakamları,  bugün itibarıyla arttırılacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön