26 / 04 / 2024

Milyonlarca kişiyi kapsıyor: 200 milyar TL'lik dev paket!

Milyonlarca kişiyi kapsıyor: 200 milyar TL'lik dev paket!

Hükümet, emekliden esnafa, çalışandan işverene kadar milyonlarca kişiyi kapsayan 200 milyar TL'lik dev destek paketinin ayrıntılarını açıkladı...



Devlet, tam kapanma sürecinde emekliden esnafa, iş dünyasından çalışanlara kadar toplumun tüm kesimlerinin sıkıntı çekmemesi için tüm fırsatlarını sunuyor.

Takvim'de yer alan habere göre,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu esnafa kredi, kira, hibe desteği, emekli ikramiyeleri, banka ve TESKOMB kredi taksitlerinin ertelenmesi ile birlikte vatandaşa destek paketinin büyüklüğü 200 milyar lira. 

TESKOMB ve Halkbank'a bulunan yaklaşık 70 milyarlık kredi borcunun taksitlerinin ödeme zamanları Temmuz ayına ertelenirken, çek düzenlemesi de esnafa nefes aldırdı.

Milyonlarca kişiyi kapsıyor: 200 milyar TL lik dev paket!

İşte o destekler:

EMEKLİYE 1100 TL

Başta emekliler olmak üzere 13.2 milyon kişinin bayram ikramiyesi artırıldı. İkramiyeler bin liradan bin 100 lira oldu. Düzenleme, TBMM'de onaylanarak yasalaştı. Yeni yasa ile emekliler önümüzdeki hafta Ramazan Bayramı maaşlarını zamlı çekebilecek. Emeklilere bin 100 lira ikramiye verilirken, yüzde 10'luk artış ölüm aylığı ve iş göremezlik ödeneği alanları etkileyecek.

Milyonlarca kişiyi kapsıyor: 200 milyar TL lik dev paket!

KÜÇÜK İŞLETMELERE FİNANSMAN

KOSGEB tarafından 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı hazırlandı. Pandemi nedeniyle gelir kaybına uğrayan veya nakit akışı bozulan, ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gerçekleştiren mikro ve küçük işletmeler bu desteğe başvuru yapabilecek. Finansman destek, 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz olacak. 3 Mayıs tarihinden sonra e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek. 

Milyonlarca kişiyi kapsıyor: 200 milyar TL lik dev paket!

İhtiyaç sahibi aileler için hane başı verilen bin liralık nakdi yardım bin 100 liraya çıkarken yeniden başlatıldı. Bu destek için ise 2 milyar 540 milyon liralık bir kaynak ayrıldı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön