25 / 04 / 2024

Milyonlarca vatandaş başvurdu! Borçlar yapılandırılacak!

Milyonlarca vatandaş başvurdu! Borçlar yapılandırılacak!

Milyonlarca vatandaşı borçlarından kurtarması planlanan yapılandırma ile ilgili 10 milyon vatandaş 200 milyar liraya yakın borcu için başvuru yapacak...



Milyonlarca vatandaşı borçlarından kurtarması planlanan yapılandırma ile ilgili başvuru süresi sona erdi. Bunun ile birlikte yaklaşık 10 milyon vatandaşın 200 milyar liraya yakın borcu için yeni ödeme sistemi devreye girdi. Borçların faiz ve cezaları silinirken üzerine enflasyon farkı eklendi.

FARKIN YÜZDE 90'I SİLİNDİ

Takvim'de yer alan habere göre; peşin ödeyenler için enflasyon farkının da yüzde 90'ı silindi. Taksitle borcunu ödemek isteyenlere de 18 ay vade ve 36 aylık ödeme fırsatı oluşturuldu. Ancak bu avantajların kaybolmaması için ilk taksitin ödenmesi büyük öneme sahip. İlk taksitler için son ödeme tarihi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ve belediyelere yapılacak ödemelerde 1 Mart, SGK'ya yapılacak ödemelerde ise 31 Mart olarak açıklandı. Taksitler 2 ayda bir yapılacak.

Milyonlarca vatandaş başvurdu! Borçlar yapılandırılacak!

BİR AY SONRA ÖDENECEK

Yapılandırmanın bozulmaması için yapılandırılan borcun ilk 2 taksitinin süresinde ve tam ödenmesi gerekiyor. Eğer bir takvim yılında 2 taksit zamanında ödenmezse, borçluya bir şans daha sunulacak.

Borçlunun ödemediği 2 taksit, son taksiti izleyen ayda gecikme zammıyla birlikte ödenirse kanundan yararlanmaya devam edilecek. yapılandırma yapılan borcun taksitinin bir kısmı ödenmezse, ödenen tutar yapılandırma kapsamında kalacak. Kalan borç ise ilgili mevzuat ile takip ve tahsil edilecek.

HESAPLI EMEKLİLİK YOLU AÇILDI

Yapılandırma ile prim borçları taksitlendirme yaparken dondurma ya da ihya avantajları sağlandı. Bu fırsatla birçok kişiye emeklilik yolu açıldı. Prim borcunu ödeyerek, sildirerek ya da geçmişte dondurulan primlerini ihya ederek emekli olabilecek vatandaşlar, başvuru yaparak fırsatı değerlendirdi.

Şimdi emeklilik için ödeme yapılıyor. Ödemede zorlananlar için ise kredi imkanı devreye girecek. Yapılandırma ya da ihya ile emekli olabilecek durumda olan ve başvurusunda bulunanlara, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf- Bank'tan kredi çekebilecek. Çekilen kredilerin taksitleri emekli maaşından kesilecek.

Milyonlarca vatandaş başvurdu! Borçlar yapılandırılacak!

10 MİLYON KİŞİ BAŞVURDU

- Vergi için 7 milyon 679 bin kişi başvurdu.
- 110 milyar liralık alacak yapılandırıldı.
- İlk etapta 4,1 milyar lira tahsil edildi.
- SGK için 1 milyon 770 bin kişi başvurdu.
- 90 milyar liralık borç yapılandırıldı.
- İlk etapta 2,75 milyar lira tahsil edildi.
- İlk taksit tarihi vergi için 1 Mart, SGK için 31 Mart.
- Taksit ödemeleri 2 ayda bir yapılacak.
- İlk iki taksit süresinde ödenmez ise yapılandırma bozulacak.
- Bir takvim yılında 2 taksit ödenmez ise bir ay sonra gecikme zammıyla ödenebilecek.
- Taksit eksik ödenirse eksik kısım için yapılandırma bozulacak ve takip yapılacak.
- Ödemeler kredi kartı ve internetten yapılabilecek.

Borç yapılandırma başvuru süresi 2021!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön