26 / 04 / 2024

Emlak vergisi borçları yapılandırılacak!

Emlak vergisi borçları yapılandırılacak!

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamıda emlak vergisi de yapılandırılacak...



TBMM Genel Kurulunda, istihdam teşvikini de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin ilk 10 maddesi onaylandı. 

Kabul edilen maddelere göre vergi borçları yapılandırılarak 18 taksitle ödenebilecek. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılabilecek. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; borcunu peşin ödemek isteyenlere indirim imkanı sağlanacak. 

Ayrıca il özel idarelerine olan borçlar, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizlerine de yapılandırma fırsatı sunuldu. 

Yapılandırma nasıl yapılacak?

Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaatta bulunması gerekecek ve borçlar için taksit yapılabilecek.

Taksitler ne zaman ödenecek?

Borçlar, en fazla 18 taksit şeklinde ödenecek. Taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması halinde, işleyen faizler silinecek. İlk taksit ödemesi, Ocak 2021'de yapılacak.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte emlak vergisi muafiyetleri!

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?


Geri Dön