19 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi nasıl yapılandırılır?

Çevre temizlik vergisi nasıl yapılandırılır?

2014 yılı Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası çevre temizlik vergisi borçları yapılandırılabiliyor. Peki, Torba yasa ile çevre temizlik vergisi nasıl yapılandırılır?



Çevre temizlik vergisi nasıl yapılandırılır?

2014 yılı Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası olan İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun ile bazı vergi ve alacaklara yapılandırma affı getirildi.


Yapılandırılabilen vergiler arasında emlak ve temizlik vergisi de yer alıyor. Torba yasa ile adesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı yapılandırılabiliyor. Peki, çevre temizlik vergisi nasıl yapılandırılır?


Çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları

Çevre temizlik vergisinin af kapsamında yapılandırılması için vergi mükellefinin belediyeye giderek müracaat etmesi gerekiyor.


Yapılandırma başvurularının 30 Kasım 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Aksi halde, yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Vergi borçları peşin olarak ödenebildiği gibi taksitli bir şekilde ve kredi kartı ile de ödenebiliyor. Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlayan ödemeler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenebiliyor.


Ödeme sürecinde bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 



Çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön