25 / 04 / 2024

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Yapılandırma bugün başlıyor!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Yapılandırma bugün başlıyor!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borç yapılandırma kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na geliyor. Teklif, vergi tabanında bir artış ile vergi ve cezalarda yapılanmayı beraberinde getiriyor. Üstelik çok önemli bir taksit fırsatı sunuluyor...



TBMM Genel Kurulunun gündeminde gelir vergisi, kurumlar vergisi, KDV, ÖTV, MTV, trafik para cezası, kara yolu kaçak geçiş ücreti, yükseköğrenim kredi ve harç kredisi alacaklarının yapılandırılmasını kapsayan kanun teklifi yer alacak.

A Haber'de yer alan habere göre;  Bu düzenleme ile 30 Nisan 2021 tarihine kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri, belediyeler ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na bazı borçlar yeniden yapılandırılacak.

Belediyelerin su, atık su ve katı atık ile verdikleri bazı hizmetlerden doğan ücret alacakları, aldıkları bazı paylar; Büyükşehir belediyelerinin katı atık ücretleri ile su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su ücretleri yeniden yapılandırma kapsamında olacaktır.

 Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Yapılandırma bugün başlıyor!

COVID-19 CEZALARI YAPILANDIRILAMAYACAK

Düzenleyici ve denetleyici kurumlar tarafından verilen idari para cezaları,tm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle ile mücadele kapsamında verilen idari para cezaları ile tütün ve tütün ürünleri kullanımından kaynaklanan idari para cezaları hariç tutulacaktır.

 Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Yapılandırma bugün başlıyor!

TAKSİT ÖDEME SÜRESİNCE FENNİ MUAYENE İZNİ VERİLECEK

Her araç için, motorlu taşıtlar vergisi, idari para cezası ve otoyol geçiş ücretlerinin en az yüzde 10'unun ödenmesi şartıyla taksit ödemesi sırasında teknik muayene izni verilecek.

Matrah ve vergi artışı üzerinden hesaplanan vergiler, iki aylık dönemlerde en fazla 6 eşit taksitte ödenecektir. Gelir testini hiç yaptırmamış genel sağlık sigortalıları, 30 Kasım 2021 tarihine kadar gelir testine girmeleri halinde belirlenecek gelir durumuna göre kayıtları güncellenecektir.

 Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Yapılandırma bugün başlıyor!

18 AYA KADAR TAKSİTLE ÖDENEBİLECEK

Yapılandırılacak borcun taksit ile ödenmesi durumunda başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini tercih edecek.Tercih edilen taksit süresinden daha uzun ödeme yapılamaz.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, Türkiye Barolar Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türk Tabipleri Birliği ve Türk Diş Hekimleri Birliği'nin bazı alacakları da yeniden yapılandırılabiliyor.

.

Yapılandırma uzatıldı mı?

Emlak vergi borcuna yapılandırma geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön