28 / 03 / 2024

Milyonluk kira göçü başladı!

Milyonluk kira göçü başladı!

Koronavirüsle kalabalıktan uzak ve sakin yaşama olan talep arttı. Yaz aylarının da gelmesiyle beraber vatandaşlar yazlıklara akın etti. Yazlıkların fiyatları da gelen taleple doğru orantılı olarak uçuşa geçti.



Kovid-19 salgının ardından büyükşehirlerin kalabalıklığından uzak durmak isteyen vatandaş yazlıklarına giderken, yazlıklara olan talep artışıyla berabert fiyatlar son bir senede uçtu.

Posta Gazetesi'nden Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; yazlık fiyatları yüzde 100’e arttı. Yaz aylarının da gelmesiyle beraber izole tatil yapmak isteyen vatandaşlar kiralık evlere rağbet gösterince, lüks segmentte sezonluk kiralık fiyatları milyon TL'lere kadar çıktı. Dudak uçuklatan fiyatlara karşın kiralık villaların rezervasyonları aylar öncesinden yapıldı. 

Milyonluk kira göçü başladı!

ULTRA LÜKS SEGMENT

Türkiye’nin gözde tatil bölgesi olan Muğla Bodrum, sezonluk kira fiyatlarıyla fiyatlarıyla zirvede konumlanıyor. Bodrum’da aylık 1.1 milyon Türk Lirası, sezonluk 2 milyon Türk Lirası'nı geçen fiyatlarla kiralık villalar bulunuyor. Fakat bu fiyatlar, satış fiyatları 5 milyon Euro’ya (52 milyon Türk Lirası) ulaşan ultra lüks villalarda geçerli. Orta segmentte günlük 1.000 Türk Lirası'na da 10 bin Türk Lirası'na da villa bulunabiliyor.

Milyonluk kira göçü başladı!

ALIR ALMAZ YATIRIM

Bodrum’da son 1 senede alış-satış trafiğinde aşırı hareket yaşanıyor. İki kat artan fiyatlara rağmen konut alan sayısı da arttı. Konut alanların bir kısmı kendisi yaşamak isterken, bir kısmının önceliği de kiraya vermek oluyor. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Bodrum Temsilciliği Başkanı Sevil Ece Gümüş Kapar, konuya ilişkin konuştu. Kapar, “Bu yıl ev alıp bunu yatırıma dönüştüren ve sezonluk kiraya verenler çok oldu” ifadelerini kullandı. 

Milyonluk kira göçü başladı!

UYGUN BELDELERE GİDİŞ

Bodrum’da kiralar o kadar arttı ki mülk sahipleri yaşadıkları konutları da kiraya vererek yaz aylarını başka yerlerde geçirmeye başladı. Kapar, “Kiralar yükselince buradaki ev sahiplerinden ‘yazın zaten Bodrum kalabalık oluyor’ diyerek kendi evini kiraya verenler ve daha uygun fiyatlı Datça, Marmaris gibi beldelerden ev kiralayanlar oldu. Bodrum içinde yer değişikliği yapanlar da oluyor” açıklamasında bulundu. 

Milyonluk kira göçü başladı!

ÜCRETLERİ NELER ETKİLİYOR?

Yazlığı bulunmayanların tercihlerinin kiralık villa olduğuna dikkat çeken Lüks Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, ise konuya ilişkin şunları söyledi:

“Yazlığı olmayanlar villa kiralıyorlar. Özellikle bahçeli, havuzlu evlere talep var. Villa kiralamak isteyenler en çok Bodrum’u tercih ediyor. Bodrum’da da Yalıkavak, Gündoğan, Gümüşlük ve Bitez gözde.”

Milyonluk kira göçü başladı!

ODA, MANZARA

Başaran, fiyatlara ilişkin olarak, “Oda sayısı, havuz, manzara gibi özellikler fiyatları büyük ölçüde değiştiriyor. Aylık kiralamaların ücretleri ise ortalama 25 bin liradan 300 bin liraya kadar değişiyor. Bazı villalarda aylık 750 bin liraya kadar çıkabiliyor. Sezonluk kiralama yapılmak istendiğinde 2 milyon liraya kadar ulaşıyor” açıklamasında bulundu. 

Milyonluk kira göçü başladı!

ÖZEL HAVUZA TALEP ARTTI

4 bini aşan kiralık villa seçeneği bulunan TatildeKiralacom Üst Yöneticisi (CEO) Ruşen Mat, bu sene en çok rezervasyonla karşılaşılan sürecin Kurban Bayramı’nın da etkisiyle 17-24 Temmuz tarihleri olduğuna dikkat çekti. En çok aranan villa tiplerinin ise sırasıyla ‘özel havuzlu’, ‘büyük bahçeli’ ve ‘kalabalık ailelere uygun 3 ve fazla odası bulunan’ villalar olduğuna dikkat çeken Mat, “Önceki yıllarda ortak havuzlu villalar da çok iyi doluluk oranlarına sahipken, pandemi sonrasında özellikle özel havuzlu ve oyun odasına sahip villalar daha fazla tercih ediliyor” diye konuştu.

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçuşa geçti! 

Türkiye'nin en gözde yazlık bölgeleri!


Geri Dön