29 / 03 / 2024

Mim Mühendislik tünel projelerinde öncü!

Mim Mühendislik tünel projelerinde öncü!

Mim Mühendislik, İstanbul ve Ankara metrosu başta olmak üzere onlarca projeye imza attı. Mim Mühendislik’in Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Sultanoğlu “Nerede tünel var, biz oradayız. Bu sektörde dünyada ilk 3’teyiz” diye konuştu.



2000 yılından beri çelik konstrüksiyon alanında faaliyet gösteren Mim Mühendislik,  Ankara’nın Kahraman Kazan ilçesinde üretim faliyetlerine devam ediyor. 


Başta İstanbul ve  Ankara  metrosu olmak üzere, onlarca projeye imza atan Mim Mühendislik, ulaşımda dönüşümleri hayata geçiriyor. Firma, tünel kalıp sistemleriyle dünyanın en büyük 3 firmasından biri hâline gelmeyi başardı.


Mim Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Sultanoğlu “Ankara Ayaş Tüneli ile başladığımız yolculukta  İzmir  Garnizasyon Tüneli, Urfa Tüneli, Çayırban Tüneli, Kınık Tüneli, Akyar Barajı ve Eğrekkaya Barajını tamamlandık. Urfa tünelleri, Ayaş Tüneli, Çayıran Tüneli, Sivas Erikli Tüneli ve Kınık Tüneli benim için bir eğitim merkezi oldu. Ayrıca tünel kazısı ile ilgili Avusturalyalılarla bir çalışmamız oldu. Bunun sonucunda Türkiye’deki tünellere yayıldık. Nerede tünel var, biz oradayız” diye konuştu.


Tünel kalıp sistemlerinde dışa bağımlığı bitirdiklerini söyleyen Sultanoğlu, “Türkiye’de baktık ki tünel kalıbı ihtiyacı var, dışarıdan ciddi paralar ile getirtiyorlardı. 80 bin liraya ithal edilen kalıp sistemlerini yerli imkânlarla 30 bin liraya üretmeye başladık. Türkiye’de ortalama bu döküm ayda 60 metre dökülürken biz bunu 360 metreye çıkardık” dedi.


 Bugün başta İstanbul ve Ankara metrosu olmak üzere onlarca projede faaliyette bulunduklarını belirten Sultanoğlu, ''Torul Barajı Tüneli, Topçam Barajı Tüneli, Cezayir Otoyolu Tüneli, Ankara Metrosu, Karadeniz Otoyolu Sarayköy Tüneli, Pozantı Tüneli, İzmir Aliağa Melemen Demiryolu Tüneli, Karadeniz Otoyolu Geçiş Tüneli ve İstanbul Metrosu dahil olmak üzere bir çok projede Mim Mühendislik kalıpları kullanılıyor. Bu sektörde dünyada ilk 3’teyiz. Artık bu güzide firmalarımız otoyollar, köprüler, hava limanları yapıyor. Onlara sahip çıkmamız gerekir'' ifadelerini kullandı.



Türkiye Gazetesi 


Geri Dön