18 / 04 / 2024

Mimar Aydın Boysan son yolculuğuna uğurlanıyor!

Mimar Aydın Boysan son yolculuğuna uğurlanıyor!

97 yaşında vefat eden mimar, gazeteci ve yazar Aydın Boysan için tören düzenlendi. Tören Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Karaköy Binası'nda gerçekleştirildi. 



Hayatını kaybeden mimar, gazeteci ve yazar Aydın Boysan için Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Karaköy Binası'nda tören düzenlendi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Törene Boysan'ın oğlu Burak Boysan başta olmak üzere Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Sami Yılmaztürk ve çok sayıda arkadaşı katıldı.

 

Törene katılan Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, "Mimar, gazeteci ve bilge insanı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesinin dostlarının tüm meslektaşlarımızın ve ülkemizin başı sağolsun bizler mimarlar odasında birlikte çalışmanın bahtiyarlığını yaşadık. Aklı bilimi rehber edinin akıllı aydın bir büyüğümüzdü. Sürekli meslek odasına sahip çıkmış meslek haklarına sahip çıkmıştır. Her zaman mimarlar odasına yukarıdan bakan bir göz koruyan bir eldi" dedi. 


İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Sami Yılmaztürk ise "17 Haziran 2017 tarihinde burada 96'ıncı yaş günün kutladık hep birlikte dostlarıyla. O gün aydın ağabeyin 100'üncü yaş gününü kutlayacağımızı konuşmuştuk. Aydın ağabeyin mimarlık mesleğine olan katkıları için mesleki ustalarımızın söyleyeceği çok şey vardır" şeklinde konuştu. 


Geri Dön