24 / 04 / 2024

Mimar Berke Gündoğdu Studio Fuksas’ın Roma Ofisi’nde!

Mimar Berke Gündoğdu Studio Fuksas’ın Roma Ofisi’nde!

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 2018 mezunu genç mimar Berke Gündoğdu, Studio Fuksas’ın Roma Ofisi’nde uluslararası kariyer hayatının ilk adımını attı.



Işık Üniversitesi mezunları, Türkiye’de olduğu gibi dünyada da başarı öyküleri yazıyor. Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 2018 mezunu genç mimar Berke Gündoğdu, dünyanın en prestijli uluslararası mimarlık ofislerinden olan Studio Fuksas’ın Roma Ofisi’ne kabul edildi.

Studio Fuksas’ın Roma Ofisi’nde uluslararası kariyer hayatının ilk adımını atan Mimar Berke Gündoğdu, öğrenciliği döneminde sürekli takip ettiği bir ofiste çalışmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Gündoğdu, Fuksas’a kabul edilmesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Fakültedeyken projelerini yakından takip ettiğim, web sitesine her gün girip baktığım, sosyal medyadan ofisi ve ofisin sahiplerini takip ettiğim yerdeyim ve hayranlıkla takip ettiğim projelerin, hayalini kurduğum ofisin bir parçasıyım. Bu başarıyı, her zaman arkamda olan aileme, üniversiteme ve bana yol gösterip her konuda yardımcı olan değerli hocalarıma borçluyum. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Berke Gündoğdu, üniversite eğitimi devam öğrencilere ise hayallerinden asla vazgeçmemeleri çağrısı yaptı.

Çağdaş mimariye örnek projeler üreten ünlü İtalyan Mimar Massimiliano Fuksas ve eşi Doriana Fuksas’ın öncülüğündeki Studio Fuksas, geliştirdiği yenilikçi yaklaşımlarla kentsel düzenlemelerden havalimanlarına, müzelerden kültür merkezlerine ve konser salonlarına, kongre merkezlerinden ofislere ve iç mekanlara kadar 600’den fazla projeye imza attı. Roma’daki merkezinin yanı sıra Paris, Shenzhen, Dubai ve New York’ta da ofisleri bulunan Studio Fuksas, Avrupa, Afrika, Amerika, Asya ve Avustralya’da çok sayıda uluslararası ödülü aldı.


Geri Dön