25 / 04 / 2024

Mimar Frank Gehry, Türkiye’de infoTRON ile işbirliğine girdi!

Mimar Frank Gehry, Türkiye’de infoTRON ile işbirliğine girdi!

Geleneksel yöntemlerle prestijli projeler üretilemiyor. İnşaat sektörü; infoTRON’un ileri teknolojiyi kullanarak kusursuz proje yönetimi sağladığıDigital Project’i tercih ediyor



Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük mimarlarından biri olarak kabul edilen Frank Gehry, Türkiye’de infoTRON ile işbirliği kararı aldı. Gehry ve infoTRON ortaklığı inşaat sektörüne; yapı tasarımı, mühendislik ve inşaat profesyonellerinin ihtiyaçlarını karşılayacak çözümler üretecek. 


BIM (Yapı Bilgi Modeli); inşaat sektöründe tasarımdan, proje yönetimine kadar tüm süreçlerin hızlı, koordineli ve hatasız olarak çalışmasını sağlayan bir yaklaşım olarak bilinir. BIM kullanan şirketler;  dinamik ve esnek bir yapıya kavuşarak, geleceğin dünyasında kendilerine avantajlı bir yer edinebileceklerdir. infoTRON, müşterilerine BIM uyumlu 3 Boyutlu tasarım için “DigitalProject”i öneriyor.


Frank Gehry’nin kurduğu Gehry Technologies’in bir ürünü olan Digital Project platformu inşaat sektörüne yönelik geliştirildi. Platform; yapı projesinde görevli tüm takımların erişebildiği mükemmel bir model oluşturuyor. Binaların tasarım ve inşası sırasında ortaya çıkan tüm bilgilerin 3 boyutlu olarak görülmesini sağlayan bu sistem, dünyanın önde gelen inşaat şirketleri tarafından yeni yeni kullanılmaya başlandı. 


Türkiye’de infoTRON tarafından satışa sunulanDigital Project’in fiyatı; ABD ve Avrupa’nın yarı fiyatı olan 10 bin 900 dolara düşürüldü. Türk inşaat sektörü için büyük kolaylık sağlayan bu platform, güvenilir ve doğru maliyet analizleri çıkardığı gibi; tüm paydaşların proje hakkındaki güncel bilgilere erişmesine de imkân tanıyor. 




Geri Dön