26 / 04 / 2024

Mimar ve Mühendisler Grubu iftar yemeğinde buluştu!

 Mimar ve Mühendisler Grubu iftar yemeğinde buluştu!

Mimar ve Mühendisler Grubu, Genç MMG üyelerini Ramazan dolayısıyla Genel Başkan Yardımcısı Kadem Ekşi’nin organize ettiği iftar programında ağırladı.



Maltepe İstanbul Cafe’de düzenlenen iftar etkinliğine öğrenci ve otuz yaş altı üyeler katılırken, katılımcılara Genç MMG ve Yeryüzü Mühendisleri oluşumları ile ilgili bilgiler verildi. İftarın ardından Genel Başkan Avni Çebi ve Genel Başkan Yardımcılarından Kadem Ekşi, Osman Şahbaz ve Ömer Faruk Kültür’ün masaları gezerek katılımcılara Genç MMG hakkında bilgi verdiği davette, genç üyelerin gelecekte MMG için ne derece önemli olduğuna da vurgu yapıldı. 


Avni Çebi; “Çağın şahitleri olarak gelişmeler  karşısında tavırlar geliştirmeliyiz”


MMG Genel Başkanı Avni Çebi, konuşmasına Ramazan’ın mutluluğunu ve bereketini yaşarken, bir arada olmanın bu mutluluğu daha da artırdığını belirterek başlarken, daha sonra MMG hakkınca kısaca bilgiler verdi. MMG’nin kurulmasında aktif olarak rol alan kişilerin o dönemde otuz yaşın altında olduğuna dikkat çeken Çebi, ileriki dönemde başarıya ulaşmak için bugünkü arkadaşlık, dostluk ve paylaşma kavramlarının önemine vurgu yaptı.


Siyaset dünyasına bakıldığında mimar ve mühendis birçok mensubun olduğunu dile getiren Çebi, siyasetin şeklinin zamanla değişmesine rağmen mimarlığın ve mühendisliğin dilinin değişime uğramadan varlığına devam ettiğini söyledi. Yaşadığımız şehirlerde, iş ve sosyal hayatımızda mimar ve mühendislerin emeğinin bulunduğunu vurgulayan Çebi; MMG’nin esas aldığı hikmet, imar ve ihsan kavramları konusunda şöyle konuştu; “Tevhid kavramıyla taçlandırdığımız hikmet, imar ve ihsan kavramları ekseninde hayata baktığımızda, hayatı daha anlamlı ve zengin kılabiliriz. O zaman biz yalnızca kendimize ait olmadığımızı, ailemize ve bu memlekete ait olmadığımızı; aslında yeryüzüne ait olduğumuzu hissederiz.”


MMG olarak sorumluluk almaları gereken noktaları çok iyi bildiklerini belirten Çebi, “Bizler mimar ve mühendis olmamız bir yana, yaşayan insanlar olarak yeryüzünde yaşanan her türlü gelişmeye şahitlik eden insanlarız. Etrafımızda bir sürü oluşumlar meydana gelmektedir. Bunlar siyasal, ekonomik, ailesel, toplumsal birçok türü olan oluşumlar vardır ve bu oluşumlara kayıtsız kalamayız. Çağın şahitleri olarak bunları görmek ve bu gelişmeler  karşısında tavırlar geliştirmek durumundayız.” diye konuştu.


Kadem Ekşi; “Genç üyelerin fikir ve çalışmalarına her zaman ihtiyacımız var”


MMG Genel Başkanı Kadem Ekşi, organize ettiği iftar programına gösterilen yoğun katılımdan dolayı duyduğu mutluluğu belirterek başladığı konuşmasında, genç üyelerle daha sık bir araya gelinmesinin önemine vurgu yaptı. Gerçekleşen etkinlikte kaynaşma ve fikir alışverişi yapmanın öneminden bahseden Ekşi, gelecek dönem için genç üyelerin fikir ve çalışmalarına ihtiyaçları olduğunu ifade etti. MMG, Genç MMG ve Yeryüzü Mühendisleri ile ilgili kısaca bilgiler veren Ekşi, iftar programında MMG ve diğer oluşumlarla ilgili bilgi almak isteyen herkese bizzat kendilerinin bilgi vereceklerini söyledi. 


Yavuz Sarı; “Genç MMG uluslar arası alanda daha fazla insiyatif alacak”


Genç MMG sorumlusu Yavuz Sarı katımlarından dolayı genç üyelere teşekkür ederken, genelde ilk iftarların aileler arasında yapıldığına ve Genç MMG ailesi olarak Ramazan’ın ikinci gününde özellikle bu  iftar davetinin gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Yeni dönemde MMG’nin gençlere daha fazla ağırlık vererek katılımcılıklarını artırmak istediğini belirten Sarı, MMG yönetiminin gençlerin daha aktif çalışarak, insiyatif alma konusunda çaba göstermeleri konusundaki beklentilerinden bahsetti. Genç MMG’nin daha aktif olabilmesi için kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek istediklerini kaydeden Sarı; “Geçtiğimiz dönemde düzenlediğimiz kahvaltılı toplantıyla başlayan birlikteliğimizi bugün düzenlemiş olduğumuz iftar  ile pekiştirmek istiyoruz. Bu akşamki katılım seviyesi bize gelecek için umut veriyor;  çünkü ileriki dönemde ciddi projeler gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz ve bu projeleri gerçekleştirmek için genç üyelerimizin desteğine gerçekten ihtiyacımız var.” dedi. Düzenlenen iftar programının amacını kaynaşmak ve genç üyelerin birbirini daha iyi tanıması olarak açıklayan Sarı; “Ramazan sonrası aktivitelerimizi yoğun bir tempoda en başarılı şekilde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki dönem için mesleki gelişim, staj, burs imkanlarının yanı sıra uluslar arası arenada da bilinçli olarak insiyatif almamız gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu. Bu kapsamda bir dahaki dönemde düzenleyecekleri sempozyumdan da bahseden Sarı, Yeryüzü Mühendisleri ile ilgili bilgi vererek konuşmasını tamamladı.


Gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen iftar programına ayrıca Yönetim Kurulu Üyelerinden Turan Koçyiğit ile Murat Özdemir’in yanı sıra Komisyon Başkanlarından Selami Keskin, İbrahim Güneş ve Sehmus Yıldırım da katıldı.



Geri Dön