19 / 04 / 2024

Mimart Yapı, İran'a 50 bin konut yapacak!

Mimart Yapı, İran'a 50 bin konut yapacak!

İstanbul Bahçeşehir'de yaptığı Armina Evleri ve Çorlu'daki Armada City projesinin ardından yurtdışına açılan Mimart Yapı, İran'da 50 bin konut yapacak...



Mimart Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özdemir konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İranlıların Alman, İngiliz ve Fransız gibi Batılı şirketlerin "kalitesiz'' işlerinden bıktığını savunarak, "İranlı yetkililer, Türkiye'ye gelip yaptığımız işleri görünce davet ettiler. Kum kentini gezdik, Batılı ülkelerin yaptığı özensiz işleri görünce, bu işi bize niye vermek istediklerini anladık'' ifadesini kullandı.

50 bin konut

İlk etapta 5 bin konutluk bölümün yapılacağını, sonrasında ise parça parça 50 bin konuta ulaşılacağını bildiren Özdemir, İran'da gerçekleştirilecek devlet destekli projenin Mimart'a düşen bölümünün 210 milyon dolarlık büyüklüğe sahip olacağını kaydetti. Özdemir, "Bu miktar 50 bin konut için geçerli. Proje süresince şayet İran'da kalifiye eleman bulabilirsek, çalışanlar İranlı olacak aksi takdirde Türkiye'den işçi de götüreceğiz. Bu diğer inşaat şirketlerinin önünü açmak için de önemli bir fırsat'' dedi. Çorlu'da hayata geçirdikleri 1. ve 2. etaptan oluşan 1831 dairelik Armada City Projesi'nin hızla tükendiğini belirten Özdemir, 995 dairelik 1. etabın satışlarının geçtiğimiz aylarda, 2. etap dairelerin de yarısından fazlasının satışının tamamlandığını vurguladı.

Sabah Emlak


Geri Dön