18 / 04 / 2024

Minibüsler İSPARK’ta depolanacak!

Minibüsler İSPARK’ta depolanacak!

Minibüs duraklarına kalite ve standart getiren proje kent genelinde yaygınlaşıyor. İSPARK, Avrupa ve Anadolu yakasında 11 noktada işletmeye açtığı, minibüs depolama alanlarına yenilerini ekliyor. İşte o minibüs depoları...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSPARK, UKOME kararı ile belirlenen noktalarda, Minibüs depolama alanları ile dağınık ve düzensiz parklanmanın önüne geçiyor.


İSPARK, şehir içi trafikte ulaşımın önemli kollarından biri olan minibüs işletmeciliğinin, tek merkezden yönetilmesi ve kontrol edilmesi için de çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.


6 bin minibüse standart gelecek!


İSPARK, minibüs duraklarındaki düzensiz parklanmayı önlemek ve kaliteyi artırmak için başlattığı projenin kentin tüm noktalarında yaygınlaşması için fizibilite çalışmalarına devam ediyor. Birçok alanda hizmete açılan ve modern bir yapıya kavuşan duraklarda eğitimli personeller hizmet verirken denetim ve kontroller sıklıkla yapılıyor.


11 noktada 1500 araca hizmet veren İSPARK bu sayıyı 2015 yılında 30 noktada 6 bin araca çıkarmayı hedefliyor.


Minibüsler İSPARK’ta depolanacak!


Minibüsler kontrol ve denetim altında!


Eğitimli personellerle hizmet ve kalite standartlarını üst seviyeye taşıyan İSPARK güler yüzlü hizmet anlayışını ön plana çıkartıyor. Araç takip sistemi (GPRS) ile minibüslerin takip edildiği izleme merkezi, güzergâh ve hız ihlali yada uzun süreli bekleme gibi durumları yakından izliyor. Sürücüleri  anında uyararak yolcu güvenliğini tehlikeye sokan durumlara müdahale ediliyor.


Yolcuların farklı ödeme seçenekleriyle de minibüsleri kullanabilmeleri için İstanbulkart kullanıma alınacak. Kent genelinde planlanan İstanbulkart minibüs taşımacılığına da entegre edilecek. Yolcular toplu taşıma ve diğer ulaşım hatlarında olduğu gibi indirimli ve aktarmalı olarak yollarına devam edebilecekler.


Minibüs Duraklarının kent geneline yayılması için kapsamlı çalışma yaptıklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “Minibüslerin sistemli bir işleyişe kavuşacağı depolama alanlarını da hizmete açmaya başladık. Minibüs depolama alanları ve durakları ile vatandaşlara güvenli ve zamanında bir yolculuk sunmayı amaçlıyoruz” dedi.


Sosyal donatı alanları vatandaşların hizmetinde!


İSPARK, düzensiz minibüs duraklarını modern ve kaliteli minibüs depolama alanlarına dönüştürerek içerisinde mescit, kafeterya ve bekleme salonlarının bulunduğu tesisleri vatandaşların hizmetine sunuyor.


İSPARK


Geri Dön