26 / 04 / 2024

MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl!

MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl!

MİNT’in hayata geçirdiği MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl olarak belirtildi. Tüm projelerinde 48 ay kira garantisi veren MİNT, ilk yıl yatırımcısının konut bedelinin yüzde 6’sını geri almasını sağlıyor. 



Haliç-Boğaz arasında enerji verimliliği yüksek yeni nesil şehir apartmanlarına imza atan MİNT’in, 2017 yılında teslim ettiği MİNT Kağıthane ve 2018 yılında teslim ettiği MİNT Çağlayan projelerinde amortisman süresini 16.5 yıl olarak gerçekleşti. 

Bütün projelerinde yatırımcılarına 48 ay kira garantisi sunarak konut bedelinin yıllık yüzde 6’sını garanti eden MİNT, teslimlerini gerçekleştirdiği Kağıthane ve Çağlayan projelerinde taahhüt ettiği amortisman süresini bölgedeki diğer projelere göre daha kısa sürede yakaladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, “Bütün projelerimizde 48 ay kira garantisi veriyoruz. 2017 yılında teslim ettiğimiz 104 daireli Kağıthane projesinin tamamını 1 ay gibi kısa bir sürede kiraladık. Projede boş daire olmamakla birlikte MİNT projesinde yaşamak isteyenler sıra bekliyorlar. Çağlayan projesi tamamlanmadan 2 ay önce dijital mecralarda ve sosyal medya üzerinden kiralama ön talep toplama kampanyası gerçekleştirdik. 131 daireli projemize 815 adet talep geldi. Kiralama operasyonumuz bütün hızıyla devam etmektedir. Her iki projemizde ortalama kiralama ve satış rakamlarından yola çıktığımızda İstanbul ortalaması 24.7 yıl olan amortisman süresini söz verdiğimiz gibi 16.5 yıla indirmiş olacağız” dedi.

Yılda bin TL enerji tasarrufu

Haliç ve boğaz arasında, metro ve metrobüs gibi toplu taşıma noktalarına yürüme mesafesinde, Çağlayan Adliyesi’ne, Şişli Memorial, Şişli Florence Nightangale hastanelerine ve Türkiye’nin finans ve iş merkezinin yoğunlaştığı Büyükdere Caddesi’ne entegre, metropol ihtiyaçlarına uygun büyüklükte 1+1 ve 2+1 konutlar ürettiklerini belirten Sefer Altıoğlu, “Karbon salınımı düşük, enerji tasarrufu yüksek, güneş enerjisinden yararlanan, iyi yalıtılmış konutlar üreterek çevreye ve gelecek nesillere karşı sorumlu davranıyor hem de enerjinin bu kadar pahalı olduğu ve gelecekte daha da pahalı hale geleceği bir dünyada insanların bütçelerine önemli katkılar sağlıyoruz. Enerji verimliliği konusunda Dünya Bankası’nın bir kuruluşu IFC ile çalışıyoruz. MİNT Çağlayan projemiz IFC tarafından geliştirilen EDGE sertifikasına sahip. MİNT E-5 projemiz EDGE, MİNT Şişli projemiz TuREEFF sertifikası alacak. Bizim projelerimizde standart bir 1+1 daire yıllık 1.000 TL’ye varan enerji tasarruf sağlamaktadır. MİNT’liler böylece yıllık 1.000 TL’yi hobilerine ya da farklı yatırımlara ayırabilmektedirler” dedi.


Web: https://mint.ist/


Geri Dön