19 / 04 / 2024

MIPIM 2015 Fuarı'na 20 bin kişinin katılması öngörülüyor!

MIPIM 2015 Fuarı'na 20 bin kişinin katılması öngörülüyor!

İstanbul Ticaret Odası, Cannes'da bugün 26’ncı kez kapılarını açan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarında 96 metrekarelik 'Yaşayan İstanbul Maketi'ni sergilemeye başladı. Fuara 20 bin kişinin katılması bekleniyor.



İstanbul, Fransa'nın Cannes şehrinde bugün başlayan ve dört gün sürecek dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’e iz bırakacak projelerle katılıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO), her yıl 20 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan ve gayrimenkul sektörünün tüm oyuncularını uluslararası platformda buluşturan gayrimenkul fuarı MIPIM'de dünya şehri İstanbul’u 96 metrekarelik bir maketle tanıtmaya başladı. Bugüne kadar yapılmış en büyük İstanbul maketi olarak tasarlanan maket, MIPIM’in bu yılki konsepti olan ‘dijital devrim’e de uygun olarak geliştirildi. Ses ve görüntü efektleriyle İstanbul’un 24 saatini yaşatacak olan maket, İstanbul Ticaret Odası girişimi ile kurulan 300 metrekarelik ‘İstanbul Çadırı’nda sergileniyor. Çadırda, İstanbul maketinde olduğu gibi yine “dijital teknoloji” ön planda. Projeleri, kültürel ve tarihi mirası ile İstanbul'u Fransa'ya taşıyan maket, şehrin marka değerine de büyük katkı sağlıyor. 


BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ 


İTO'nun MIPIM hazırlıklarını değerlendiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MIPIM Fuarı sayesinde uluslararası yatırımcıların 'geleceğin Türkiye’sinin' başarı öyküsüne tanıklık edeceklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Bugün İstanbul'a, küresel anlamda değer katmak için büyük bir heyecanla yola çıktık" dedi.


ÇADIRIN ÜÇTE BİRİ


Ses ve görüntü efektleriyle İstanbul’un 24 saatini yaşatacak olan maket, İstanbul Ticaret Odası girişimi ile kurulan 

300 metrekarelik ‘İstanbul Çadırı’nda sergileniyor.


İstanbul küresel marka


HİSARCIKLIOĞLU, "Dünyanın yeni markaları artık ülkeler değil, şehirler. İstanbul küresel bir marka kent haline geldi. İstanbul’un gelecekte oluşturacağı katma değer, hem yatırımcılar hem de insanlık için bir kazançtır" diye konuştu.


Akşam


Geri Dön