23 / 04 / 2024

Mirastan feragat sözleşmesi iptali!

Mirastan feragat sözleşmesi iptali!

Mirastan feragat sözleşmesi belli bir kişi lehine yapılmamışsa, en yakın ortak kökün altsoyu lehine yapılmış sayılıyor ve bunların herhangi bir sebeple mirasçı olamaması halinde, mirastan feragat sözleşmesi iptali gerçekleşiyor...




Mirastan feragat sözleşmesi iptali!


Mirasbırakan kişi mirasçılarından birisi ile karşılık olmaksızın veya bir karşılık sağlanmak suretiyle mirastan feragat sözleşmesi yapabilir. Mirastan feragat eden kişi, mirasçılık sıfatını da kaybetmiş oluyor.


Bir karşılık sağlanması yoluyla mirastan feragat edilmesi halinde ise sözleşmede aksi kararlaştırılmadıkça mirastan feragat etme durumu feragat edenin altsoyu için de geçerli oluyor.


Mirastan feragat sözleşmesi belli bir kişi lehine yapılmış olup bu kişinin herhangi bir sebeple mirasçı olamaması halinde, mirastan feragat sözleşmesi iptali gerçekleşiyor.


Mirastan feragat sözleşmesi belli bir kişi lehine yapılmamışsa, en yakın ortak kökün altsoyu lehine yapılmış sayılıyor ve bunların herhangi bir sebeple mirasçı olamaması halinde, mirastan feragat sözleşmesi iptali gerçekleşiyor. 


Mirasın açılması anında tereke, borçları karşılayamıyorsa ve borçlar mirasçılar tarafından da ödenmiyorsa, feragat eden ve mirasçıları, alacaklılara karşı feragat için ölümünden önceki beş yıl içinde mirasbırakandan almış oldukları karşılıktan, mirasın açılması anındaki zenginleşmeleri tutarında sorumlu oluyorlar.



Miras sözleşmesi kuralları!
Miras paylaşımı davası!
Miras hukuku feragat!
Mirastan feragat sözleşmesi örneği!
Miras sözleşmesi şekil şartı!
Mirastan feragat!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön