24 / 04 / 2024

Misaş, Doğu Anadolu’nun ilk GYO şirketini kuracak!

 Misaş, Doğu Anadolu’nun ilk GYO şirketini kuracak!

Mis Holding’in hakim ortak olduğu Misaş A.Ş, Doğu Anadolu’nun ilk GYO şirketini kurmak için resmi çalışmaları başlattı




“40 mahalleye 40 market” sloganıyla 1989 yılında Mis Koop üyeleri, Elazığlı işadamları ve esnafların güçlerini birleştirmesinden oluşan Mis Holding’in hakim ortak olduğu Misaş A.Ş, Doğu Anadolu’nun ilk GYO şirketini kurmak için resmi çalışmaları başlattı. 

İlk kuruluş hedefleri, “40 mahalleye 40 market” olan Elazığlı işadamları, gıda ile başladıkları iş hayatlarına, ilerleyen yıllarda eğlence, alışveriş, otel ve residence projelerini de içeren Doğu Anadolu’nun en büyük kompleks yatırımı Misland’la devam etti. 

Üç ayrı şirkette 940 ortağı, 700 çalışanın ve müşterilerinin desteğiyle hayata geçirdikleri Misland projesiyle Elazığ’a 100 Milyon TL değerinde bir eser bıraktıklarını belirten Demirbağ, bu yıl şehir dışından yabancı yatırımcı ve ortak arayışlarına hız vereceklerini söyledi. Demirbağ, “Misland’ı canlandırarak, Elazığ’ı bölge illerinin cazibe merkezi haline getirmeyi, Misland’ı Elazığ’ın markası yapmayı hedefliyoruz. Son söz olarak şehrin insanı ile şehrimizi kalkındırmak en büyük arzumuz. Şehre yatırım ve istihdam yapan zengin insanlara ve zengin kurumlara sahip çıkılmalıdır. Bildiğiniz gibi zengin şirketleri olmayan, zengin şehirler olamaz” dedi.

Doğup büyüdükleri topraklara ve Elazığ’a değer katmayı ilke edinen Mis Holding ve Misaş A.Ş, yatırımlarını daha verimli hale getirmek amacıyla son genel kurul toplantısında bir GYO şirketi kurma kararı aldı. Bu amaçla çalışmaları başlattıklarını söyleyen Mis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, “2012 yılının son çeyreğinde biz Misaş A.Ş olarak SPK’ ya müracaat ederek kurumun kaydına gireceğiz. 2013 yılında da borsaya açılacağız. Mis GYO ya da Misland GYO olarak önce ilimize sonra da bölgemize büyük yatırımlar yaparak hizmet edeceğiz. Vizyonumuzda bu ilke var. Hedefimiz önce Elazığ’ın sonra bölgenin yatırım ihtiyaçlarını karşılamak için dışarıdan yatırımcı getirip, yapamadığımız büyük yatırımları yaptırabilmek veya beraberce yapmaktır” dedi. 

Demirbağ, doğru yatırımın sadece batıya değil, Türkiye’nin doğusuna da değer kazandırdığına inandıklarını söyledi.




“Doğu’yu Kalkındırmayı Hedefleyen Özel Bir GYO”

Türkiye’de toplam 25 GYO bulunduğuna dikkat çeken Nihat Demirbağ, amacı Elazığ’a ve bölgeye hizmet etmek olan bir GYO olarak diğer GYO’lardan farklı olacaklarını belirterek, Bizim misyonumuz şehrin insanı ile şehri kalkındırmaktır. Bu iş misyonumuza çok yakışacaktır. “GYO her an devlet kontrolünde olan bir işletmedir. Bankalar, fonlar ve yabancı kurumlar ortak olur, kurumlar vergisinden muaf olduğu için daha verimli bir yapıdır. Her üç ayda bir mallarının değerlemesini yapmak ve bunu SPK’ya bildirmek ve web sitesinde yayınlamakla yükümlüdür. Bu verimli yapıyla projelerimizin daha da değer kazanacağına inanıyorum” dedi. 


Geri Dön