25 / 04 / 2024

Mısır iş dünyası Nilüfer'de yatırım alanı arıyor!

Mısır iş dünyası Nilüfer'de yatırım alanı arıyor!

Mısır iş dünyası Nilüfer'de yatırım alanı arıyor. Mısır ve Körfez Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir grup iş adamı, Nilüfer'in gelişimiyle yakından ilgilendirdikleri söyleyerek özellikle inşaat alanında yatırım yapmak istediklerini bildirdiler.



Mısır ve Körfez Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir grup iş adamı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i ziyaret etti. İş adamları Nilüfer'in gelişimiyle yakından ilgilendirdikleri söyleyerek özellikle inşaat alanında yatırım yapmak istediklerini bildirdiler. Nilüfer Belediyesi'nin proje ve hizmetleriyle lider ve öncü kent olan Nilüfer, dış yatırımcının da ilgi odağı oldu. 


Mısır iş dünyası da Nilüfer'i yakın takibe aldı. Mısır Eski Yatırım Bakanı Yehiç Hamed, İş adamları Osama Farid Abdelkhalek, Dr. Osama Soliman, Dr. Mohammed Zidan'dan oluşan heyet Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i ziyaret etti. Bozbey ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yerli yatırımcıya olduğu gibi dış yatırımcıya da kapılarının açık olduğunu kaydetti. Nilüfer'deki inşaat sektörünün gelişimini anlatan Bozbey, sağlıklı bir planlama yaparak sağlıklı bir kentleşme için çalıştıklarını söyledi. Nilüfer'in projeksiyonun 1 milyon 200 bin nüfus olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey şu andaki mevcut nüfusun 360 bin olduğunu hatırlattı. 



Nilüfer'e Alman kardeş 


Nilüfer Belediyesi ve Almanya Hanau Belediyesi arasında imzalanan 'kardeşlik protokolü' ile iki kurum arasında dostluk bağları güçlendi. Protokol töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Soma'da yaşanan facia sonrası Mayıs Ayı boyunca yapılacak olan tüm etkinlikleri iptal ettiklerini açıkladı. Nilüfer Belediyesi kardeş şehirlerine bir yenisini daha ekledi. Almanya Hanau Belediyesi ile imzalanan kardeşlik protokolü Nilpark Başkanlık makamında imzalandı. Protokol öncesi konuşan Başkan Bozbey, iki ülke arasındaki dostluk bağlarına dikkati çekerek, "İmzalayacağımız protokolle, kültür mirasımızı birbirimize tanıtacağız. Şehir ve imar planlama, çevre koruma, sürdürülebilir kalkınma, kalite yönetimi gibi konularda deneyimlerimizi paylaşacağız. Birlikte eğitim alanında da çalışmalar yapacağız. Diğer yandan iş çevreleri, ticaret ve sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları arasındaki ilişkileri geliştirerek, ekonomiye artı değer sağlamaya çalışacağız. 


Turizm sektörünün temsilcileri arasında tecrübe alışverişini desteklemek suretiyle karşılıklı turizm hareketlerinin gelişimi için de çalışma yürüteceğiz. 

Hanau'nun nüfusunun yüzde 20'si Türk ve bu protokol iki ülke halkını da kucaklayacak" dedi.


Nilüfer'de Mayıs etkinlikleri iptal 


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey prtokol töreni sırasında Soma'daki faciaya ilişkin de bir değerlendirme yaptı. Soma'da yaşanan olayın herkesi derinden yaraladığını kaydeden Bozbey, "Ülkemiz büyük acı içerisinde. Ülkemizin başı sağ olsun. 238 işçimizin hayatını kaybettiğini öğrendik. 

Umarım bu sayı daha fazla artmaz. Bu sebeple Nilüfer Belediyesi olarak Mayıs Ayı boyunca tüm etkinliklerimizi iptal ediyoruz" diye kaydetti... 


Nilüfer'de bir dakikalık saygı duruşu 


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer'deki mahalle muhtarları, yeni dönemin ilk toplantısında Soma faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, muhtar ve azalarla yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Plaza 16'da düzenlenen toplantıya Soma'da yaşanan facia damgasını vurdu. 

Başkan Bozbey, kazadan duyduğu derin acıyı ifade ederek, gelişmeleri büyük üzüntü içerisinde izlediğini kaydetti. 


Önce Vatan


Geri Dön